Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Program za cjeloživotno učenje > O Programu za cjeloživotno učenje > eTwinning > Webinari 2015.
 
eTwinning webinari 2015. 

Webinari su kratke i besplatne online edukacije kojima se možete neprekidno usavršavati na daljinu, iz vlastitog doma ili radnog mjesta. Ovdje možete pogledati najave i snimke eTwinning webinara nastalih tijekom 2015. godine u organizaciji Nacionalne službe za podršku eTwinningu.

Cijenili bismo kada biste s nama podijelili svoje dojmove vezane za održane webinare. Evaluacijski obrazac možete pronaći ovdje.

ODRŽANI WEBINARI

  • Osnove eTwinning Radne površine i TwinSpacea, 2. lipnja u 18:00 h


Ovaj webinar održala je eTwinning ambasadorica Lidija Kralj za polaznike info dana u svibnju. Webinar je namijenjen početnicima na eTwinningu, te pruža osnovne upute za rad u eTwinning Radnoj površini i TwinSpaceu. 

Prezentacija
Snimka

  • eTwinning TeachMeet, 1. lipnja u 18:00 h

1. lipnja očekuje vas eTwinning Teach Meet – virtualni susret hrvatskih eTwinnera tijekom kojeg imate priliku predstaviti eTwinning projekte koje ste provodili ili još uvijek provodite. Webinar će moderirati Nataša Ljubić Klemše. Pozivamo vas da se kratkim trominutnim prezentacijama pohvalite svojim eTwinning projektima, razmijenite ideje s vašim kolegama i dobijete inspiraciju za projekte u sljedećoj školskoj godini. Na eTw TM-u svje projekte predstavilo je 12 eTwinnera. U nastavku možete pogledati njihove prezentacije i pronaći link za snimku webinara.

Prezentacije:

MARIJANA SMOLČEC

Gimnazija Bernardina Frankopana

eTwinning grupa "Inclusive Education"

ADRIJANA VIŠNJIĆ JEVTIĆ I

MATEA GALINEC

Dječji vrtić Čakovec

Mascots exchange

HELENA GUSTOVIĆ LJUBIĆ

I. osnovna škola Bjelovar

Tour de Europe with Mela

JOSIPA BLAGUS

OŠ Bukovac

Moj grad, moja škola, moj razred

TOMISLAV PAVLOVIĆ

Osnovna škola Ludina

Božićno primirje

ANICA TRIČKOVIĆ

Osnovna škola "Toplički heroji", Žitorađa, Srbija

Sierpinski Carpet Project

LJILJANA LEŽ-DRNJEVIĆ

Hotelijersko-turistička škola u Zagrebu

Taste of Europe - sounds, sights, colours and scents

MARTINA SUPANČIĆ

I. osnovna škola Bjelovar

Violence is not a solution

NEVENKA DIMAČ

Osnovna škola Voltino

Memento prijateljstva

VIŠNJA MUŠNJAK

Osnovna škola Nikole Tesle

Touch into the past

ALENKA MILJEVIĆ

OŠ braće Radića - Bračević

Action English

DUBRAVKA NAMJESNIK

Osnovna škola braće Radića Pakrac

Povijesne osobe mog kraja

Snimka webinara

 

  • Primjena videokonferencija u nastavi i eTwinning projektima

Dva webinara o primjeni videokonferencija u nastavi vodit će eTwinning ambasadorice Suzane Delić. Videokonferencije su posebno koristan alat u provedbi eTwinning projekata jer olakšavaju komunikaciju partnera u projektima, a posebno su zabavne i korisne učenicima kako bi dodatno poboljšali komunikacijske vještine i povezali se s vršnjacima iz partnerskih škola.

Prvi webinar, 20. svibnja u 16:00 h

Snimka
Prezentacija

Drugi webinar, 8. lipnja u 16:00 h


Prezentacija

  • eTwinning u timu, 14. svibnja u 18:00 h

Webinar vodi eTwinning ambasadorica Nataša Ljubić Klemše, a pridružit će joj se kolegica iz I. OŠ Bjelovar, iskusna eTwinnerica Helena Gustović Ljubić. Zajedno će predstaviti svoj rad, projekte koje provode, te vam dati praktične savjete kako da motivirate kolege i organizirate vlastiti školski tim. 

Snimka webinara

Prezentacija

 

  • Web 2.0 alati za izradu sadržaja u eTwinning projektima, 23. travnja u 20:00 h

eTwinning ambasadorica Arjana Blažić razjasnit će vam kako koristiti Blendspace, Educreations i ostale zanimljive alate.

Snimka webinara

Prezentacija

  • Suradnički web 2.0 alati u eTwinning projektima, 16. travnja u 20:00 h

Webinar vodi eTwinning ambasadorica Arjana Blažić, a bit će riječi o  Today's meet , Tricider i ostalim alatima koje možete koristiti za suradnju s partnerima.

Snimka webinara

Prezentacija

  • Kava s eTwinning ambasadoricom, 13. travnja u 18:00 h

Radi se o webinaru neformalnijeg karaktera za početnike na eTwinningu. Na raspolaganju će vam biti eTwinning ambasadorica Nataša Ljubić Klemše, a svrha webinara je pružiti vam mogućnost da postavite konkretna pitanja o eTwinningu, te dobijete odgovore i upute za pitanja i nedoumice koje vas muče kao korisnike portala eTwinning.  Prijavljeni će dobiti upute na koji način pripremiti i postaviti pitanja na koja će voditeljica odgovarati tijekom webinara.

Prezentacija

Padlet s pitanjima i odgovorima

  • Webinar u sklopu mrežne edukacije "eTwinning u prirodnim, tehničkim znanostima i matematici", 9. travnja u 18:00 h

Webinar će voditi eTwinning ambasadorica Lidija Kralj, a teme su eTwinning,  InGenious i  Scientix projekti. Poseban gost na webinaru bit će Bosiljko Đerek učitelj matematike i fizike u OŠ Zapruđe, te hrvatski Scientix ambasador.

Snimka webinara

  • Mrežni modul: Ugradnja sadržaja u TwinSpace

Mrežni modul za iskusnije korisnike pod nazivom „Ugradnja sadržaja u TwinSpace“, a sastojat će se od dva webinara pod vodstvom Lidije Kralj, eTwinning ambasadorice. TwinSpace je virtualni prostor eTwinning projekta, te ga je moguće oblikovati na zanimljiv i inovativan način ugradnjom različitih web alata.

Prvi webinar, 16.3. u 18:00 h

Snimka

Prezentacija

Drugi webinar, 18.3. u 18:00 h

Snimka

Prezentacija

 

  • eTwinning kao društvena mreža, Lidija Kralj, 11. ožujka

Na webinaru ćete se upoznati  s raznovrsnim načinima povezivanja i komunikacije s ostalim korisnicima eTwinninga. Webinar je namijenjen početnicima i manje iskusnim korisnicima.

Prezentacija - popis zadataka

Snimka webinara

  • "Planiranje projekata", Lidija Kralj, 3. ožujka (dio blended modula)

*prije ovog webinara preporučljivo je pogledati  webinare ciklusa "ABC...eTwinning", a snimke su dostupne u nastavku ove stranice

TwinSpace - zadaci

Snimka webinara

Prezentacija

 

  • eTwinning za novoregistrirane, veljača 2015.

Ako ste se tek registrirali na eTwinning, poslušajte kratki vodič s osnovnim uputama za korištenje eTwinnigna i pregled osnovnih mogućnosti.

Snimka

 

  • "Kako napisati kvalitetnu prijavu za eTwinning mobilnosti?", veljača 2015.

Usporedno s objavom Poziva za dostavu prijava za eTwinning mobilnosti, objavili smo webinar s uputama za pisanje kvalitetne prijave. U webinaru smo opisali glavne dijelove prijavnog obrasca za eTwinning mobilnosti, pojasnili postupak prijave i prikazali tri primjera kvalitetnih prijava, tj. motivacijskih privitaka.

Snimka webinara

Prezentacija

 

  • Ciklus webinara "ABC...eTwinning"

Priključite se webinarima u siječnju i veljači 2015. i upoznajte se s mogućnostima portala eTwinning, eTwinning Desktopa i TwinSpacea.

Saznajte  više o mogućnostima umrežavanja s kolegama, ponudi stručnih usavršavanja, eTwinning mobilnostima u inozemstvu i provedbi mrežnih projekata s učenicima.

Ovaj ciklus webinara u organizaciji Nacionalne službe za podršku eTwinningu namijenjen je svim razinama korisnika: od početnika na eTwinningu koji se još nisu registrirali do iskusnih eTwinnera koji imaju iskustva u provedbi projekata, ali nisu imali prilike koristiti novu TwinSpace platformu.

Na prvom webinaru bit će riječi o eTwinningu kao portalu za umrežavanje i provedbu online projekata, te mogućnostima eTwinning Desktopa koji je dostupan svakom korisniku nakon registracije. Tijekom webinara ćemo ukratko proći i kroz postupak registracije za sudionike koji se još nisu registrirali.

Na drugom webinaru govorit ćemo o primjerima eTwinning projekata, koristima od provedbe projektne nastave putem eTwinninga, te će se sudionici upoznati s osnovnim mogućnostima TwinSpacea kao platforme u sklopu eTwinninga za provedbu projekata. Tijekom webinara ćemo ukratko proći i kroz postupak registracije novog eTwinning projekta za registrirane sudionike koji bi željeli pokrenuti svoj prvi projekt. Na webinaru će nam se priključiti i Lidija Kralj, eTwinning ambasadorica s dugogodišnjim iskustvom u nastavi i projektima te nam prenijeti vlastita eTwinning iskustva.

Na trećem webinaru bit će riječi o novom TwinSpaceu koji je pokrenut u rujnu 2014. Proći ćemo kroz njegove opcije i način korištenja kako bi se eTwinneri koji ga dosad nisu koristili upoznali s njegovim mogućnostima.

Prvi webinar:  26. siječnja u 18:00 h

Snimka webinara
Prezentacija

Drugi webinar: 30. siječnja u 18:00 h

Snimka webinara
Prezentacija

Treći webinar:  4. veljače u 18:00 h

Snimka webinara
Prezentacija

 
 
 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu