Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > EURAXESS > EURAXESS na kotačima - Istraživači u pokretu!
 
EURAXESS na kotačima u Nacionalnoj i sveučilištoj knjižnici u Zagrebu 3. travnja 2014.  

Prilika za mlade istraživače i studente

EURAXESS na kotačima - Istraživači u pokretu!

-        cjelodnevne radionice i prezentacije

-        savjeti za razvoj karijere i prijave na istraživačke projekte

U sklopu turneje po europskim gradovima, u Zagrebu će se u četvrtak, 3. travnja 2014., ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice održati cjelodnevno predstavljanje europskog programa EURAXESS namijenjenog studentima i mladim istraživačima. Kao dio turneje Europske komisije u 29 europskih gradova, Agencija za mobilnost i programe Europske unije predstavit će mogućnosti razvoja karijere i usavršavanja za studente i mlade istraživače.

Program ispred NSK počinje u 9.30 podizanjem balona na vrući zrak i otvaranjem EURAXESS autobusa – pokretnog info centra - kao dijela paneuropskog projekta s podrškom u 40 zemalja i 260 servisnih centara iz cijele Europe.

Od 10 do 16 sati studentima i mladim znanstvenicima EURAXESS-ovi stručnjaci pružat će informacije o mogućnostima pokretanja ili nastavljanja istraživačke karijere u okviru Europskog istraživačkog prostora. Pokretni info centar nudit će izravan pristup informacijskim terminalima i EURAXESS-ovim stručnjacima s kojima će biti moguće razgovarati o EURAXESS-ovim uslugama.

Studentima će se pružiti usluga profesionalnog fotografiranja i objave životopisa na EURAXESS-ovom portalu za poslove kako bi se olakšalo prezentiranje znanja, vještina i kompetencija. U bazi podataka „EURAXESS Poslovi“ nalazi se više od 7.700 istraživačkih organizacija, tvrtki, sveučilišta, malih i srednjih poduzeća, a samo prošle godine EURAXESS je na razini Europske unije objavio više od 40.000 oglasa za posao.

U prostoru NSK od 12 do 16 sati održat će se i radionice Kako se prijaviti na istraživačka mjesta u Europskoj unijikorištenje Europass životopisa te Predstavljanje mogućnosti financiranja (NEWFELPRO, ERASMUS).

Organizator programa je Agencija za mobilnost i programe Europske unije koja unutar svojih aktivnosti uključuje i EURAXESS uslužni centar namijenjen pružanju pravne i administrativne potpore stranim istraživačima prilikom nastavka njihove karijere u RH; hrvatskim istraživačima za realizaciju znanstveno-istraživačkog rada u inozemstvu, kao i potporu u planiranju međunarodne znanstvene suradnje i korištenju financijskih pomoći i stipendija. Prema riječima ravnateljice Agencije za mobilnost i programe EU mr. sc. Antonije Gladović, EURAXESS je odlična prilika za mlade i visokoobrazovane stručnjake da na jednom mjestu istraže mogućnosti razvoja karijere i povežu se s nekim od brojnih europskih istraživačkih centara.

Cjeloviti program događanja možete naći na:

http://arhiva.mobilnost.hr/prilozi/05_1395739411_euraxess_bus_program_final.pdf

Više o projektu:

https://www.facebook.com/events/255765597932053/permalink/273507882824491/

https://www.facebook.com/pages/Agencija-za-mobilnost-i-programe-Europske-unije/131718973563002

EURAXESS: www.euraxess.org

EURAXESS On Tour: www.facebook.com/EURAXESS.OnTour

Tviter: @EURAXESS_OnTour

European Research Area (ERA): http://ec.europa.eu/research/era/index_en.htm

Fotografije s nekih dosadašnjih postaja: 

 

 

 

 


 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu