Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Ostali programi > Erasmus Mundus > Erasmus Mundus 2009. - 2013.
 
Erasmus Mundus 2009. - 2013. 

PRIJAVE NA OVAJ PROGRAM VIŠE NISU MOGUĆE!

Program ERASMUS MUNDUS završio je 31. prosinca 2013. godine te nove prijave na taj program pod starim uvjetima nisu moguće. Projekti odobreni na zadnjim natječajima trajat će do kraja njihove realizacije  pod uvjetima natječaja na kojem su odobreni. 

Od 2014. godine nove se prijave primaju preko programa Erasmus+, koji se počeo provoditi 1. siječnja 2014. godine i trajat će do 31. prosinca 2020. godine. Više informacija o novom programu možete pronaći na sljedećoj poveznici: Erasmus+

 

Program Erasmus Mundus se provodi kroz 3 aktivnosti:


Aktivnost 1 (action 1) - združeni diplomski i doktorski studiji i stipendiranje kandidata zainteresiranih za studiranje/poučavanje na istima. Unutar poziva za 2013. godinu nije moguće prijaviti ovu aktivnost.


Aktivnost 2
(action 2) - partnerstva između visokih učilišta iz EU koja provode studij Erasmus Mundus (odabran kroz aktivnost 1) i visokih učilišta u trećim zemljama (svim ostalim zemljama).


Aktivnost 3 (action 3) - promidžbene aktivnosti visokog obrazovanja kao npr. internacionalizacija visokih učilišta ili međusobno priznavanje kvalifikacija između visokih učilišta iz EU i visokih učilišta iz trećih zemalja.


Proces prijave za aktivnosti 1 i 2 obuhvaća dvije faze:


U prvoj fazi, konzorciji visokih učilišta podnose prijave Izvršnoj Agenciji Europske komisije za obrazovanje i kulturu u Bruxellesu. U drugoj fazi, nastavnici i studenti podnose prijave prethodno odabranim konzorcijima visokih učilišta. Podrobnije obavijesti o pravilima programa i načinu implementacije nalaze se u PROGRAMSKOM VODIČU.


Popis dosad odobrenih združenih diplomskih  doktorskih programa

 

Korisne informacije za život, rad i studij u inozemstvu i Hrvatskoj možete pronaći na portalu Just Landed.

 

 
 
 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu