Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Ostali programi > Erasmus Mundus > Erasmus Mundus 2009. - 2013.
 
Erasmus Mundus 2009. - 2013. 

PRIJAVE NA OVAJ PROGRAM VIŠE NISU MOGUÆE!

Program ERASMUS MUNDUS završio je 31. prosinca 2013. godine te nove prijave na taj program pod starim uvjetima nisu moguæe. Projekti odobreni na zadnjim natjeèajima trajat æe do kraja njihove realizacije  pod uvjetima natjeèaja na kojem su odobreni. 

Od 2014. godine nove se prijave primaju preko programa Erasmus+, koji se poèeo provoditi 1. sijeènja 2014. godine i trajat æe do 31. prosinca 2020. godine. Više informacija o novom programu možete pronaæi na sljedeæoj poveznici: Erasmus+

 

Program Erasmus Mundus se provodi kroz 3 aktivnosti:


Aktivnost 1 (action 1) - združeni diplomski i doktorski studiji i stipendiranje kandidata zainteresiranih za studiranje/pouèavanje na istima. Unutar poziva za 2013. godinu nije moguæe prijaviti ovu aktivnost.


Aktivnost 2
(action 2) - partnerstva izmeðu visokih uèilišta iz EU koja provode studij Erasmus Mundus (odabran kroz aktivnost 1) i visokih uèilišta u treæim zemljama (svim ostalim zemljama).


Aktivnost 3 (action 3) - promidžbene aktivnosti visokog obrazovanja kao npr. internacionalizacija visokih uèilišta ili meðusobno priznavanje kvalifikacija izmeðu visokih uèilišta iz EU i visokih uèilišta iz treæih zemalja.


Proces prijave za aktivnosti 1 i 2 obuhvaæa dvije faze:


U prvoj fazi, konzorciji visokih uèilišta podnose prijave Izvršnoj Agenciji Europske komisije za obrazovanje i kulturu u Bruxellesu. U drugoj fazi, nastavnici i studenti podnose prijave prethodno odabranim konzorcijima visokih uèilišta. Podrobnije obavijesti o pravilima programa i naèinu implementacije nalaze se u PROGRAMSKOM VODIÈU.


Popis dosad odobrenih združenih diplomskih  doktorskih programa

 

Korisne informacije za život, rad i studij u inozemstvu i Hrvatskoj možete pronaæi na portalu Just Landed.

 

 
 
 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu