Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Erasmus+ > Informacije za područje sporta
 
Sport 

AKTUALNO: 

  • Objavljen je Poziv za podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2016. godinu. Neke od novosti u području sporta su povećanje budžeta (27,4 milijuna eura) te uvođenje nove aktivnosti za potporu amaterskom sportu - "Mala suradnička partnerstva"

  • Objavljeni su rezultati 2. roka za prijavu projekata u području sporta u 2015. godini, na stranicama Izvršne agencije. Po prvi su puta organizacije iz Hrvatske ostvarile financijsku potporu kao nositelji projekata - Međimurska županija s projektom On the Move i Hrvatski olimpijski odbor s projektom Strengthening good governance in the European sport community by providing women with necessary competencies in order to support gender balance and equality in decision-making in sport structures. 
  • HOO je za hrvatske čitatelje pripremio brošuru „Potpore za sport u Europskoj uniji“ Europskih olimpijskih odbora pri europskim institucijama, koja uključuje praktične smjernice za upravljanje projektnim ciklusom, pregled strukture programa potpore, pregled osnovnih elemenata pojedinih programa potpore s procjenom njihove relevantnosti u odnosu na sport te primjere projekata koji su odobreni u proteklom razdoblju. Za više informacija o samoj publikaciji možete se obratiti gđi Almi Papić, koja je pripremila i uredila hrvatsko izdanje brošure „Potpore za sport u Europskoj uniji“, na alma.papic@hoo.hr.

  • Europska komisija pripremila je kratki pregled područja sporta u Erasmus+ programu, s primjerima financiranih projekata i projekcijom budžeta do 2020. godine 

 

Erasmus+: Sport

Erasmus+ pridonijet će razvoju europske dimenzije u sportu. U sportu je naglasak na transnacionalnim projektima za potporu amaterskom sportu i rješavanje prekograničnih izazova, poput namještanje utakmica i drugih sportskih natjecanja, dopinga, nasilja i rasizma, te za promicanje dobrog upravljanja, ravnopravnosti spolova, socijalne uključenosti i tjelesne aktivnosti za sve.

 

Podržane aktivnosti

U 2016. godini podržane su sljedeće aktivnosti:

  • Projekti koji su povezani s Europskim tjednom sporta (rok: 21. siječnja u 12h)

        1) Suradnička partnerstva 
        2) Neprofitni europski sportski događaji 

  • Projekti koji nisu povezani s Europskim tjednom sporta (rok: 12. svibnja u 12h)

        3) Suradnička partnerstva
        4) Mala suradnička partnerstva 
        5) Neprofitni europski sportski događaji 


Hrvatski olimpijski odbor pripremio je dokument pod nazivom Program Erasmus+: Sport - pregled kriterija za 2016., u kojem se navode detalji o aktivnostima Programa te izvori sufinanciranja EU projekata organizacija civilnog društva. 


Gdje naći informacije

Detaljne informacije o aktivnostima za koje se može ostvariti financijska potpora te o uvjetima i načinu prijave projekata možete naći u  Vodiču kroz program Erasmus+


Alati

Kao pomoć potencijalnim prijaviteljima, Europska komisija pokrenula je i online bazu za traženje partnerskih organizacija u području sporta: sporttool.teamwork.fr.


Nadležnost za program

Aktivnosti vezane uz sport su centralizirane te su u nadležnosti Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualne medije i kulturu u Bruxellesu. Agencija za mobilnost i programe EU ima ulogu kontakt točke za informiranje. 

Za sva daljnja pitanja oko prijave projekata možete se obratiti kolegama u Izvršnoj agenciji putem maila: EACEA-SPORT@ec.europa.eu.

 

 

Download
 
pdf / 382 KB
 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu