Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Ostali programi > Europska oznaka jezika
 

2015

Europska oznaka jezika

Što je Europska oznaka jezika?

Europska oznaka jezika za inovativne projekte u nastavi i učenju jezika je nagrada koja potiče nove inicijative u području učenja i poučavanja, nagrađuje nove tehnike poučavanja jezika, promiče i potiče uvođenje dobre prakse. Priznanje je dostupno svim oblicima obrazovanja i osposobljavanja, bez obzira na dob polaznika ili primijenjenu metodu te se oslanja na poticanje inovativnih pristupa u učenju jezika. Podupiranjem inovativnih projekta na lokalnoj i nacionalnoj razini, ovo priznanje ima svrhu podići standarde učenja jezika u Europi. Inicijativu koordinira Europska komisija, ali priznanje dodjeljuje država članica koja s nacionalnim odborom odlučuje o kriterijima. Hrvatska se pridružila inicijativi 2014. godine.

U Republici Hrvatskoj inicijativu provodi Agencija za mobilnost i programe EU.

Tko se može prijaviti za jezičnu oznaku:

Europski oznaka jezika je otvorena za inicijative i postignuća u školama i obrazovnim institucijama, kako privatnim tako i javnim. To mogu biti organizacije iz područja obrazovanja i osposobljavanja, lokalne zajednice, poslodavci, različita društva i udruge. Sudjelovanje je otvoreno za sve koji provode projekt koji ispunjava ciljeve inicijative.

Prijaviti se mogu projekti koji su u tijeku, ali i oni već zaključeni. Ne mogu se prijaviti projekti koji su tek na početku provedbe. Projekti mogu biti nacionalni, regionalni ili provedeni uz potporu programa Europske unije odnosno drugih međunarodnih programa.

Ciljevi inicijative:

  • Podizanje svijesti o važnosti jezične raznolikosti u Europi
  • Poticanje novih tehnika i metoda poučavanja jezika, njihova promidžba i šira primjena
  • Poticanje primjera dobre prakse
  • Poticanje interesa/zanimanja opće javnosti za usavršavanje jezičnih vještina.

 

 

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu