Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Ostali programi > Europska oznaka jezika
 

2015

Europska oznaka jezika

Što je Europska oznaka jezika?

Europska oznaka jezika za inovativne projekte u nastavi i uèenju jezika je nagrada koja potièe nove inicijative u podruèju uèenja i pouèavanja, nagraðuje nove tehnike pouèavanja jezika, promièe i potièe uvoðenje dobre prakse. Priznanje je dostupno svim oblicima obrazovanja i osposobljavanja, bez obzira na dob polaznika ili primijenjenu metodu te se oslanja na poticanje inovativnih pristupa u uèenju jezika. Podupiranjem inovativnih projekta na lokalnoj i nacionalnoj razini, ovo priznanje ima svrhu podiæi standarde uèenja jezika u Europi. Inicijativu koordinira Europska komisija, ali priznanje dodjeljuje država èlanica koja s nacionalnim odborom odluèuje o kriterijima. Hrvatska se pridružila inicijativi 2014. godine.

U Republici Hrvatskoj inicijativu provodi Agencija za mobilnost i programe EU.

Tko se može prijaviti za jeziènu oznaku:

Europski oznaka jezika je otvorena za inicijative i postignuæa u školama i obrazovnim institucijama, kako privatnim tako i javnim. To mogu biti organizacije iz podruèja obrazovanja i osposobljavanja, lokalne zajednice, poslodavci, razlièita društva i udruge. Sudjelovanje je otvoreno za sve koji provode projekt koji ispunjava ciljeve inicijative.

Prijaviti se mogu projekti koji su u tijeku, ali i oni veæ zakljuèeni. Ne mogu se prijaviti projekti koji su tek na poèetku provedbe. Projekti mogu biti nacionalni, regionalni ili provedeni uz potporu programa Europske unije odnosno drugih meðunarodnih programa.

Ciljevi inicijative:

  • Podizanje svijesti o važnosti jeziène raznolikosti u Europi
  • Poticanje novih tehnika i metoda pouèavanja jezika, njihova promidžba i šira primjena
  • Poticanje primjera dobre prakse
  • Poticanje interesa/zanimanja opæe javnosti za usavršavanje jeziènih vještina.

 

 

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu