Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Ostali programi > Europska oznaka jezika  > Natjeèaji > 2014. > Dodjela nagrada/priznanja
 
Dodjela nagrada/priznanja Europska oznaka jezika povodom Europskog dana jezika 26. rujna 2014. 

U povodu obilježavanja Europskog dana jezika Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizirala je sveèanu dodjelu nagrade/priznanja Europska oznaka jezika za inovativne projekte u nastavi i uèenju jezika, koja se održala u petak, 26. rujna 2014. u Velikoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Cilj sveèanosti bio je podiæi svijesti o važnosti jeziène raznolikosti u Europi i poticanje zanimanja opæe javnosti za usavršavanje jeziènih vještina.

Nagrade i priznanja dodijeljeni su najboljim projektima u podruèju uèenja i poduèavanja jezika, s ciljem podizanja svijesti o važnosti jeziène raznolikosti u Europi i poticanja zanimanja opæe javnosti za usavršavanje jeziènih vještina.

Europska oznaka jezika u Republici Hrvatskoj se prvi put na ovaj naèin provodi od 2014. godine, a na prvom natjeèaju objavljenom u travnju 2014. svoj interes za sudjelovanjem iskazalo je 29 ustanova.

Tijekom sveèane dodjele nagrada, svojim projektima predstavile su se tri nagraðene ustanove – Osnovna škola Vežica (prikaz filma o projektu: Tri države, tri jezika, tri sporta); Gimnazija Metkoviæ (prezentacija projekta Bajka) te Osnovna škola Sela (prezentacija Malog slikovnog rjeènika zavièajnoga govora), a svim prijaviteljima uruèena su priznanja ili zahvalnice.

O važnosti uèenja jezika u svrhu poveæanja višejeziènosti i interkulturalnog razumijevanja, na sveèanom dogaðanju je uz predstavnike nagraðenih projekata govorio i g. Staša Skenžiæ, pomoænik ministra znanosti, obrazovanja i sporta te predsjednik Nacionalnog odbora za dodjelu nagrade/priznanja Europska oznaka jezika, mr. sc. Antonija Gladoviæ, ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU, te doc. dr. sc. Renata Geld, docentica s Odsjeka za anglistiku Filozofskog fakulteta Sveuèilišta u Zagrebu.

Svoje iskustvo u uèenju i korištenju stranim jezicima predstavili su i Marija Husar i Mihovil Španja, koji su u kratkom intervjuu izložiti kako su im strani jezici pomogli u sportskoj i glazbenoj karijeri.

Galerija
 
 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu