Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Ostali programi > Europska oznaka jezika  > Natječaji > 2014. > Dodjela nagrada/priznanja
 
Dodjela nagrada/priznanja Europska oznaka jezika povodom Europskog dana jezika 26. rujna 2014. 

U povodu obilježavanja Europskog dana jezika Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizirala je svečanu dodjelu nagrade/priznanja Europska oznaka jezika za inovativne projekte u nastavi i učenju jezika, koja se održala u petak, 26. rujna 2014. u Velikoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Cilj svečanosti bio je podići svijesti o važnosti jezične raznolikosti u Europi i poticanje zanimanja opće javnosti za usavršavanje jezičnih vještina.

Nagrade i priznanja dodijeljeni su najboljim projektima u području učenja i podučavanja jezika, s ciljem podizanja svijesti o važnosti jezične raznolikosti u Europi i poticanja zanimanja opće javnosti za usavršavanje jezičnih vještina.

Europska oznaka jezika u Republici Hrvatskoj se prvi put na ovaj način provodi od 2014. godine, a na prvom natječaju objavljenom u travnju 2014. svoj interes za sudjelovanjem iskazalo je 29 ustanova.

Tijekom svečane dodjele nagrada, svojim projektima predstavile su se tri nagrađene ustanove – Osnovna škola Vežica (prikaz filma o projektu: Tri države, tri jezika, tri sporta); Gimnazija Metković (prezentacija projekta Bajka) te Osnovna škola Sela (prezentacija Malog slikovnog rječnika zavičajnoga govora), a svim prijaviteljima uručena su priznanja ili zahvalnice.

O važnosti učenja jezika u svrhu povećanja višejezičnosti i interkulturalnog razumijevanja, na svečanom događanju je uz predstavnike nagrađenih projekata govorio i g. Staša Skenžić, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta te predsjednik Nacionalnog odbora za dodjelu nagrade/priznanja Europska oznaka jezika, mr. sc. Antonija Gladović, ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU, te doc. dr. sc. Renata Geld, docentica s Odsjeka za anglistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Svoje iskustvo u učenju i korištenju stranim jezicima predstavili su i Marija Husar i Mihovil Španja, koji su u kratkom intervjuu izložiti kako su im strani jezici pomogli u sportskoj i glazbenoj karijeri.

Galerija
 
 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu