Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
 
   
 
Poziv za dostavu projektnih prijedloga za program EU ICI-ECP
 

Europska je komisija objavila poziv za dostavu projektnih prijedloga za program obrazovne suradnje instrumenta ICI (The Industrialised Countries Instrument) za 2013. godinu. ICI-ECP poziv odnosi se na bilateralnu suradnju sljedećih zemalja: Europske unije i Australije; Europske unije i Japana; Europske unije i Novog Zelanda; Europske unije i Republike Koreje.

Prijave mogu podnositi prijavitelji iz partnerskih država, država članica Europske unije te iz Hrvatske pod uvjetom da Hrvatska postane članica EU do donošenja odluke o dodjeli bespovratnih sredstava.

Unutar ovog poziva financirati će se dvije vrsta projekata: projekti združenih studija (JDP) i projekti združene mobilnosti (JMP). Projekte združene mobilnosti mogu prijaviti konzorciji institucija za strukovno obrazovanje ili visoka učilišta dok projekte združenih studija može prijaviti konzorcij u sastavu od najmanje 2 visoka učilišta iz 2 različite države članice EU i najmanje 2 visoka učilišta iz partnerske države.

Projekti trebaju obuhvatiti sljedeće: razvoj inovativnog međunarodnog kurikuluma, razvoj studentskih službi, jezičnu i kulturnu pripremu, organizacijski okvir za mobilnost studenata i nastavnog osoblja, kao i evaluaciju, održivost i diseminaciju istog.

Prijave se istovremeno podnose Izvršnoj agenciji za obrazovanje, audiovizualnu i kulturnu politiku u Bruxellesu te nadležnoj agenciji u odnosnoj zemlji. Više informacija o ovom pozivu dostupno je na mrežnim stranicama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu i kulturnu politiku.

Rok za dostavu prijava je 15. svibnja 2013. godine.

datum otvaranja: 25.01.2013
datum zatvaranja:
otvoren: Da
 
 
   
Objavljen natječaj za Erasmus Mundus za 2013.
-- više --