Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Program za cjeloživotno uèenje > O Programu za cjeloživotno uèenje > eTwinning > eTwinning moguænosti > Nacionalni eTwinning projekti
 
Nacionalni eTwinning projekti 

Imate poteškoæa u nalaženju inozemnih partnera za eTwinning projekt?

To od ove školske godine nije prepreka, jer se možete odluèiti za pokretanje nacionalnih eTwinning projekata za što vam je dovoljan još samo jedan kolega iz Hrvatske.

Europska komisija u školskoj godini 2014./15. pokreæe novi eTwinning pilot projekt u sklopu kojega bi se odgojno-obrazovnim djelatnicima, tj. ustanovama iz iste države sudionice omoguæilo zajednièko pokretanje eTwinning projekata. Dosada važeæi kriterij za pokretanje eTwinning projekata bio je sudjelovanje odgojno-obrazovnih djelatnika iz barem dvije razlièite države sudionice. Od sada je nacionalne eTwinning projekte moguæe pokrenuti s još barem jednim kolegom iz hrvatske ustanove.

Smatramo da æe sudjelovanje u projektu doprinijeti poveæanju aktivnosti hrvatskih korisnika u pokretanju eTwinning projekata, te jaèanju projektne nastave, IKT-a i meðupredmetne suradnje na nacionalnoj razini. Nakon stjecanja poèetnog iskustva u provedbi nacionalnih projekata, oèekujemo da æe hrvatski korisnici biti spremniji pokrenuti meðunarodne eTwinning projekte, što æe pokazati rezultati ovog pilot projekta.

 Ovdje možete pogledati kako izgleda prvi hrvatski eTwinning projekt "Moj grad, moja škola, moj razred".

 

SPECIFIÈNA PRAVILA ZA NACIONALNE eTWINNING PROJEKTE:

  •  Nacionalni projekti se mogu prijavljivati za nacionalnu oznaku kvalitete, ali ne i za europsku oznaku kvalitete. 
  • Ukoliko se naknadno ukljuèe partneri iz inozemstva, nacionalni projekti ostaju nacionalni, u smislu da za njih i dalje vrijedi gore navedeno pravilo za dodjelu oznaka kvalitete.

    Stoga preporuèamo osnivaèima nacionalnih projekata da, u sluèaju naknadnog ukljuèivanja inozemnih partnera, s njima pokrenu novi eTwinning projekt radi moguænosti dobivanja europskih priznanja.
 
 
 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu