Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Program za cjeloživotno učenje > O Programu za cjeloživotno učenje > Grundtvig > Primjeri dobre prakse > Posjeti i razmjene > Učilište za popularnu i jazz glazbu
 

Aktivnost:

Grundtvig Posjeti i razmjene            

Naziv projekta:

Praćenje/promatranje rada u ustanovi za obrazovanje odraslih Pop & Jazz Conservatory

Prijavitelj:

Učilište za popularnu i jazz glazbu

Trajanje aktivnosti:

17.11.2013. - 24.11.2013.

Mjesto održavanja aktivnost:

Helsinki, Finska

 

Ladislav Račić, ravnatelj Učilišta za popularnu i jazz glazbu, sudjelovao je na „job shadowingu“ u ustanovi Pop & Jazz Conservatory u Finskoj. Gospodin Račić podijelilo je s nama svoje dojmove i iskustva koja je tijekom posjeta stekao.

 1.      Zašto ste se prijavili na aktivnost Posjeti i razmjene?

Prijavio sam se na aktivnost Grundtvig Posjeti i razmjene kako bi se detaljno upoznao s radom ustanove koja ima veliko iskustvo na području obrazovanja kojim se bavi moja ustanova.

  2.      Na koji način se odvijala vaša aktivnost?

U okviru aktivnosti upoznao sam se s radom kolege ravnatelja Pop & Jazz Conservatory, Janna Murta. Dobio sam uvid u način njegovog rada i sadržaje svakodnevnih aktivnosti. Najveću sam pozornost usmjerio na one sadržaje koji su bili novi ili manje razvijeni u mom radu.

Posebno je bio zanimljiv posjet nastavi polaznika pjevanja koji su je pohađali kao hobi aktivnost. Iako neki od njih nisu imali izvrsne predispozicije za pjevanje, unatoč tome pokazali su primjetan napredak i veliki entuzijazam u radu. Na taj je način pristup glazbenim obrazovnim sadržajima omogućen i onima koji nisu imali dosta vremena ili mogućnosti u vrijeme redovnog školovanja ili možda tada ne bi zadovoljili zahtjevne kriterije za profesionalno glazbeno obrazovanje.

 3.       Na koji način je sudjelovanje u aktivnosti utjecalo na Vaš profesionalni razvoj te doprinijelo radu Vaše ustanove?

Kao i svaki put do sada, mobilnost promijeni neka moja gledišta na organizaciju rada, nastavne sadržaje ili metode do kojih ne bi došao radeći uobičajene poslove unutar svoje ustanove. Unatoč tome što obavljam provjere učinkovitosti rada te preispitujem gotovo sve aspekte aktivnosti svoje ustanove, kroz mobilnost saznam uvijek nešto novo što mogu primijeniti u svom radu. Ova me aktivnost potaknula da i dalje razvijam glazbeno-obrazovne programe s područja neformalnog učenja za odrasle polaznike.

  5.      Imate li neku poruku za svoje kolege/buduće korisnike? Zašto sudjelovati u ovakvim aktivnostima?

Ukoliko netko želi promjene, naći će načina da ih ostvari. Mobilnost je izvrstan put kako bi spoznali da su promjene moguće. Također, promjene neće nitko napraviti umjesto nas i to je možda najteži dio.

 

Osoba za kontakt:

Ladislav Račić, ravnatelj

racic.ladislav@gmail.com

Galerija
 
 
 
Aktivnosti Rokovi
Stručno usavršavanje 16.01.2013.
30.04.2013.
17.09.2013.
Posjeti i razmjene 16.01.2013.
30.04.2013.
17.09.2013.
Radionice 21.02.2013.
Obrazovna partnerstva 21.02.2013.
Asistenti 28.03.2013.
Volonterski projekti za starije 28.03.2013.
Pripremni posjeti 11.01.2013.
 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu