Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Program za cjeloživotno učenje > O Programu za cjeloživotno učenje > eTwinning > Godišnja eTwinning konferencija
 
Održana eTwinning konferencija 2014. 

Nacionalna služba za podršku svake godine organizira nacionalnu eTwinning konferenciju. Na nacionalnoj konferenciji dodjeljujemo nagrade COMET najkvalitetnijim eTwinning projektima u protekloj školskoj godini i pozivamo iskusne praktičare da održe zanimljiva predavanja. Na konferenciji možete čuti nove ideje za eTwinning projekte, upoznati kolege i s njima razmijeniti iskustva.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizirala je u Zagrebu 14. studenoga 2014. četvrtu nacionalnu eTwinning konferenciju. Teme ovogodišnje konferencije bile su jačanje kompetencija učenika u nastavi matematike i prirodnih znanosti te upoznavanje s primjerima eTwinning projekata iz navedenih područja u skladu sa strateškim ciljevima Europske komisije i Republike Hrvatske.

eTwinning je program Europske komisije namijenjen učinkovitom uključivanju informacijsko-komunikacijske tehnologije u europske obrazovne sustave. Provodi se putem portala www.etwinning.net namijenjenog međunarodnoj suradnji, učenju i usavršavanju odgajatelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika u ustanovama za predškolski odgoj te osnovnim i srednjim školama.

Na konferenciji je sudjelovalo više od stotinu sudionika iz odgojno-obrazovnih ustanova iz cijele Hrvatske. Istaknuti stručnjaci govorili su o novostima u eTwinningu i o ostalim obrazovnim inovacijama te su predstavljeni primjeri dobre prakse.

Ivana Puljiz, pomoćnica ravnatelja za cjeloživotno učenje Agencije za mobilnost i programe EU, zahvalila je odgojnim i prosvjetnim djelatnicima na sjajnim postignućima kojima su Hrvatsku smjestili u vrh europske eTwinning zajednice. Naime, hrvatska odgojno-obrazovna zajednica najbrže je rastuća eTwinning zajednica u Europi. U prvih devet mjeseci 2014. godine broj eTwinnera se čak udvostručio u odnosu na isto razdoblje protekle godine, te je trenutačni broj registriranih članova 2983 iz 1022 vrtića i škola. eTwinning će, kao dio najvećeg programa Unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta Erasmus+, hrvatskim korisnicima do 2020. godine moći ponuditi još raznovrsnije mogućnosti stručnog usavršavanja i međunarodne suradnje s europskim vrtićima i školama.

U prvom dijelu konferencije članovi eTwinning zajednice predstavili su svoje eTwinning projekte iz prirodoznanstvenih predmeta. Predavanja su u nastavku održali i istaknuti stručnjaci dr. sc. Franka Miriam Brckler s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu i dr. sc. Stevan Jokić iz Srbije, osnivač i voditelj projekta „Ruka u testu“ koji je postigao veliki uspjeh u regiji i inozemstvu.

Na konferenciji su dodijeljene nagrade COMET najboljim projektima u školskoj godini 2013./2014. U kategoriji predškolskog odgoja i nižih razreda osnovne škole nagradu je osvojila učiteljica engleskog i talijanskog jezika Anita Lasić iz OŠ don Mihovila Pavlinovića iz Podgore za projekt „E-classroom“, a u kategoriji viših razreda osnovne škole nagradu je osvojila učiteljica engleskog jezika Martina Supančić iz I. osnovne škole Bjelovar za projekt „School for Life". Nagradu COMET u kategoriji srednjih škola osvojila je nastavnica engleskog i njemačkog jezika Arjana Blažić iz zagrebačke IX. gimnazije za projekt „Coursera kids". Posebnu nagradu COMET za eTwinning projekt iz matematike i/ili prirodnih znanosti osvojio je učitelj geografije Mirko Andrić iz OŠ „Retfala“ iz Osijeka za projekt „Eco - life“.

Pobjednik eTwinning natječaja za učenike „Pokusi i formule na digitalni način“ osvojio je učenik Osnovne škole Eugena Kumičića iz Slatine. Riječ je o natječaju organiziranom za učenike osnovnih i srednjih škola kako bi se nagradio najbolji rad na temu upotrebe eTwinninga i IKT alata u učenju matematike i prirodnih predmeta.

Svi dobitnici nacionalnih nagrada otputovat će u Bruxelles na radionicu eTwinning u učionici budućnosti, na kojoj će imati priliku usavršiti svoja znanja i vještine.

Prezentacije s konferencije možete preuzeti u nastavku:

Vida Bilogrević Gatolin: prezentacija

Ivana Katavić i Suzana Delić: prezentacija

dr. sc. Franka Miriam Brückler: bit će objavljena uskoro

dr. sc. Stevan Jokić: prezentacija

Dobitnici nacionalne nagrade COMET:

OŠ don Mihovila Pavlinovića iz Podgore: prezentacija

I. OŠ Bjelovar: prezentacija

IX. gimnazija: prezentacija

OŠ "Retfala": prezentacija

Pobjednik eTwinning natječaja za učenike „Pokusi i formule na digitalni način“, OŠ Eugena Kumičića iz Slatine: prezentacija

Cijenili bismo kada biste s nama podijelili svoje dojmove vezane za održanu eTwinning konferenciju jer će nam Vaše povratne informacije pomoći da ocijenimo svoje aktivnosti te da sljedeći put naša info događanja budu još kvalitetnija.
Ovdje možete pronaći evaluacijski obrazac.

Galerija
 
 
 
 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu