Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Program za cjeloživotno učenje > O Programu za cjeloživotno učenje > Leonardo da Vinci > Traženje partnera/Partner search
 
Traženje partnera 

 

Za svaku pojedinu aktivnost u Leonardo da Vinci potprogramu potrebni su partneri iz zemalja koje sudjeluju u Programu za cjeloživotno učenje.

 

Gdje pronaći partnera?

Vaš partner mora biti iz jedne od država koje sudjeluju u Programu za cjeloživotno učenje, a to su države članice Europske unije (Austrija, Belgija, Bugarska, Cipar, Češka Republika, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Irska, Italija, Litva, Latvija, Luksemburg, Mađarska, Malta, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo), prekomorske zemlje teritoriji zemalja članica EU, te u Island, Norvešku, Lihtenštajn, Švicarsku i Tursku.

Dobro partnerstvo je najvažnija stavka Vašeg projekta. Partneri se mogu naći putem kontakt seminara, baze podataka, osobnih kontakata ili na popisu Potencijalnih Leonardo partnera.

1. Kontakt seminari

Sudjelovanje na kontakt seminarima koje organiziraju europske Nacionalne agencije i kojima prisustvuju zainteresirani sudionici strukovnih područja iz cijele Europe je izvrstan način za upoznavanje Vaših budućih partnera te za početak rada na projektu. Lista kontakt seminara za Leonardo da Vinci je dostupna na našim internetskim stranicama.
Agencija za mobilnost i programe EU Vam dodjeljuje financijsku potporu za sudjelovanje na kontakt seminarima gdje imate priliku ostvariti kontakt s organizacijama i ustanovama zainteresiranima za suradnju na Leonardo da Vinci projektima.


2. Baze podataka za traženje partnera

Kao pomoć pri traženju partnera, možete koristiti nekoliko mrežnih linkova koji Vas vode na stranice raznovrsnih baza podataka.

Baza podataka Europske komisije za Program za cjeloživotno učenje omogućuje pronalazak potencijalnih partnera.

Nacionalna agencija Velike Britanije koja provodi Leonardo, Grundtvig i Transverzalni program ima bazu partnera dostupnu na www.leonardo.org.uk/partnersearch. Također postoji baza za traženje partnera koju je osmislila država Bavarska.

Nacionalna agencija Litve koja provodi Program za cjeloživotno učenje ima također svoju bazu potencijalnih partnera.

Nacionalna agencija Poljske također ima svoju bazu podataka za traženje partnera.

eTwinning je portal koji omogućuje traženje škola - partnera diljem Europe, kao i rad na širokom rasponu zanimljivih nastavnih projekata.

 Za pronalaženje partnera korisno je imati informacije o stranim obrazovnim sustavima. Portal Europske komisije Ploteus osim što pomaže u pronalaženju informacija o obrazovnim sustavima, izvor je mnogih drugih korisnih i praktičnih informacija.

Partnere za projekte prijenosa inovacija i mobilnosti možete pronaći pretraživanjem baze podataka ADAM u kojoj se nalaze odobreni Leonardo projekti iz svih zemalja članica Programa za cjeloživotno učenje. Za projekte partnerstva dostupna je baza podataka European Shared Treasure (EST).

 3. Osobni kontakti

Mnoge su hrvatske obrazovne ustanove već povezane s europskim organizacijama zahvaljujući partnerstvima i poslovnim kontaktima. Suradnja s partnerom koji je već otprije poznat Vašoj organizaciji znači da se možete osloniti na već postojeći poslovni odnos. Stoga, zašto ne biste popričali s Vašim kolegama i saznali s kime su oni do sada surađivali?

Možete stupiti u kontakt sa stranim obrazovnim ustanovama i uključite ih kao posrednike kako biste pronašli odgovarajuća poduzeća. Gospodarske i obrtničke komore također mogu biti od pomoći. Neke od njih već su uključene u Leonardo projekte.

Za osobe na tržištu rada unutar poduzeća potrebno je stupiti u kontakt sa sličnim poduzećem/radionicom/obrtom u inozemstvu preko osobnog kontakta (ukoliko ste već ostvarili inozemnu poslovnu suradnju) ili preko udruženja/komora koje su već u kontaktu s inozemnim partnerima.

4. Registracija potencijalnih partnera/Registration of potential partners

Registraciju Vaše ustanove kao potencijalnog partnera za Leonardo da Vinci projekte možete izvršiti preko ovog linka.

In order to register your organisation as a potential partner for Leonardo da Vinci projects, please follow this link.

 
 
Aktivnosti Rokovi
Mobilnost 01.02.2013.
Leonardo da Vinci potvrda za mobilnost 01.02.2013.
Partnerstva 21.02.2013.
Prijenos inovacija 31.01.2013.
Pripremni posjeti 11.01.2013.
 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu