Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Program za cjeloživotno učenje > O Programu za cjeloživotno učenje > eTwinning > Webinari 2015. > Snimke webinara 2013.-2014.
 

Webinari su kratke i besplatne online edukacije kojima se možete neprekidno usavršavati na daljinu, iz vlastitog doma ili radnog mjesta. Ovdje možete pogledati najave i pregled eTwinning webinara u 2014. godini u organizaciji Nacionalne službe za podršku eTwinningu.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije pozive sve djelatnike škola i dječjih vrtića na sudjelovanje u ciklusu webinara o eTwinningu. Sudjelovanje je besplatno, a svakome se sudioniku naknadno izdaje potvrda o sudjelovanju.

Webinari se snimaju i objavljuju na web stranici Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Webinare vode eTwinning ambasadori uz pomoć Nacionalne službe za podršku eTwinningu i velikog broja iskusnih članova eTwinning portala.

Kako biste nesmetano pratili svaki webinar, savjetujemo vam ažurirati softvere Adobe Flash Player  i Java . Ako  nemate navedene softvere, preuzmite ih na svoje računalo.

Napomena: organizator zadržava pravo promjene termina i tema, uz obvezu pravovremene objave izmijenjenih informacija.

 

 


SNIMKE ODRŽANIH WEBINARA:


Integracija eTwinninga u Erasmus+ projekte, Suzana Delić
17.12., 18:00 h

Webinar će voditi eTwinning ambasadorica Suzana Delić, a tijekom webinara ćete saznati kako pomoću eTwinninga uspješnije planirati i provoditi projekte u okviru programa Erasmus+.
U webinar će se uključiti i eTwinning ambasador Tomislav Pavlović koji će iznijeti primjere dobre prakse u integraciji eTwinninga, te KA1 i KA2 projekta za koje je njegova matična škola, OŠ Ludina dobila financijsku potporu.

Snimka webinara - Suzana Delić

Snimka webinara - Tomislav Pavlović

Prezentacija - Suzana Delić

Prezentacija - Tomislav Pavlović

Recepti za uspješnu provedbu eTwinning projekata - MREŽNI MODUL

U ovom mrežnom modulu saznat ćete kako planirati i provesti uspješan eTwinning projekt, te kako  provesti ocjenjivanje njegove upješnosti. Saznat ćete i što je često spominjana diseminacija rezultata projekta, te kako je na jednostavan način uključiti u projektne aktivnosti.

Modul se sastoji od četiri webinara: Planiranje projekata, Upravljanje projektima, Evaluacija projekata i Metode širenja i iskorištavanja projektnih rezultata. Termine webinara možete vidjeti u tablici iznad. Sadržaj webinara je povezan, te ćete nakon svakog od njih dobiti praktične zadatke.

Metode širenja i iskorištavanja projektnih rezultata Nataša Ljubić-Klemše 15.12., 18.00 h

Snimka webinara

Prezentacija

Evaluacija projekata Suzana Delić 9.12., 18.00 h

Snimka webinara

Prezentacija

Upravljanje projektima Lidija Kralj 3.12., 18.00 h

Pridružili ste se nekom projektu ili ste ga sami pokrenuli i sad se morate brzo snaći početi s radom. Upravljanje projektima slično je kao upravljanje razredom, postoji osoba koja vodi i usmjerava, ali se od svih sudionika očekuje da odrade svoj dio posla. Otkrijte u sebi menadžerske vještine i sigurno upravljajte eTwinning projektima.

Prezentacija

Snimka webinara

Planiranje projekata Lidija Kralj 1.12., 18.00 h

Željeli biste projekt, ali ne znate odakle krenuti? Pridružite nam se na webinaru i saznajte koji su ključni sastojci i najvažniji koraci u planiranju projekata i kako vještinu planiranja projekata možete naučiti na eTwinningu.

Prezentacija i snimka webinara

Web 2.0 i 3.0 alati u nastavi i eTwinning projektima / ponedjeljak i utorak, 24. i 25.11. 2014. u 18 sati

Ova dva webinara čine jednu cjelinu, a na njima ćete saznati više o pedagoškoj upotrebi najnovijih tehnologija, poticanju kreativnosti kod učenika, te o pomicanju granica između realnog i virtualnog svijeta u kojem živimo, učimo i podučavamo.

Web 2.0 alati: prezentacija i snimka webinara

Web 3.0 alati: prezentacija i snimka webinara


Vještine 21. stoljeća/ srijeda, 12.11. u 18 sati

Na webinaru će se govoriti o promjeni paradigme učenja i poučavanja u 21.stoljeću te o načinima kako poučavati kompetencije 21. stoljeća s naglaskom na razvoj kritičkog mišljenja, digitalnih vještina, rješavanje problema, suradnju i komunikaciju te vrednovanje. 

Snimka webinara

Prezentacija

Stručno usavršavanje na eTwinningu, 10.11.2014, 20.00 h

Na webinaru će biti predstavljene različite mogućnosti stručnog usavršavanja za učitelje, nastavnike i nastavno osoblje na portalu eTwinning. Sudionici će se upoznati s načinom prijave i različitim oblicima rada na mrežnim edukacijama, webinarima, seminarima i radionicama.

Snimka webinara

Prezentacija

Mrežni modul "Kako eTwinning projekte integrirati u nastavu?"

Sigurno ste se zapitali kako aktivni eTwinneri stignu provoditi eTwinning projekte uz svoje redovne nastavne obveze.  Rješenje nije u žrtvovanju slobodnog vremena, već u što boljoj integraciji eTwinning projekata u nastavu i u nastavni kurikulum. Na taj način će vaša nastava biti zanimljivija i inovativnija, a vašim učenicima će projektni rad predstavljati izazov i priliku za iskustveno učenje na konkretnim projektima.

Ukoliko vas zanima više o toj temi, prijavite se za sudjelovanje na mrežnom modulu „Kako eTwinning integrirati u nastavu?“. Modul će se sastojati od četiri webinara, te ćete nakon svakog od njih dobiti praktične zadatke. Rješavanjem zadataka ćete pojedinačno i s ostalim sudionicima osmisliti projekte koji će se savršeno uklopiti u vašu redovnu nastavu.

U nastavku pogledajte točan raspored webinara:

NAZIV WEBINARA

VODITELJ – ETWINNING AMBASADOR

      DATUM

Integracija eTwinninga u nastavu (svi predmeti OŠ)

Snimka webinara

Prezentacija

Tomislav Pavlović

12.9., 18.00 h

eTwinning i prirodne znanosti

Snimka webinara

Prezentacija- Nataša Ljubić Klemše
Prezentacija - Ivana Križanac

Nataša Ljubić-Klemše

17.9., 18.00 h

Suradnja i zajedničke učeničke aktivnosti u eTwinning projektima

 Snimka webinara

Prezentacija

Lidija Kralj

29.9., 18.00 h

Kako zainteresirati i motivirati učitelje za aktivno sudjelovanje u eTwinning aktivnostima (Školski timovi)

Snimka webinara

Prezentacija

Tomislav Pavlović

10.10., 18.00 h

 

  • Povećanje kvalitete eTwinning projekata - četvrtak, 3.7. u 18.00 h

Voditeljica: Suzana Delić, eTwinning ambasadorica

Bliži se rujan, mjesec u kojem Nacionalna služba za podršku eTwinningu razmatra prijavljene projekte za nacionalnu oznaku kvalitete. Dodjelom nacionalne oznake kvalitete, postajete kandidat i za europsku oznaku kvalitete, te potencijalni dobitnik europskih eTwinning nagrada. Želite li saznati koje su osobine kvalitetnog eTwinning projekta i kako možete poboljšati vaše projekte, pridružite nam se.

Snimka webinara dostupna je na sljedećoj poveznici:
https://www.youtube.com/watch?v=8bnk4oTIhLE&list=UUn0qZyTQUkCT-kG98_S0enA

Prezentaciju Suzane Delić možete preuzeti ovdje.

Dokument s dodatnim informacijama o kriterijima za dodjelu nacionalne oznake za kvalitetu i kriterijima za ocjenjivanje možete preuzeti ovdje.

 

  • Revijalni webinar - Kako i zašto eTwinning? - četvrtak, 12.6. u 18.00 h

Voditeljica: Lidija Kralj, eTwinning ambasadorica

eTwinning je međunarodna mreža škola, učitelja i učenika u koju je već uključeno 2516 učitelja iz 986 hrvatskih škola koji pritom surađuju s 253 297 učitelja iz cijele Europe.

Želite li saznati koje mogućnosti pruža eTwinning, kako vam može koristiti u nastavi, tko su eTwinneri te kako od naizgled običnog školskog događanja možete napraviti međunarodni projekt pridružite nam se.

Tijekom webinara imat ćete priliku čuti o primjerima projekata koje su naše kolegice i kolege realizirale proteklih godina, dakle očekuju vas konkretna iskustva i savjeti iz prve ruke.

Snimka webinara dostupna je na sljedećoj poveznici:

https://www.youtube.com/watch?v=58JBGL5VVyU&list=UUn0qZyTQUkCT-kG98_S0enA

Prezentaciju Lidije Kralj možete preuzeti ovdje.

 

 WEBINARI IZ 2013. GODINE

1. Snalaženje na eTwinning Desktopu

Tijekom ovog webinara upoznat ćemo razne mogućnosti koje su vam na dohvat ruke na eTwinning Radnoj površini. Zavirit ćemo u sobe, forume, događaje za učenje, pregledati police sa sadržajima i nasloniti se na Helpdesk.

Nastavit ćemo s isprobavanjem vaših komunikacijskih vještina u virtualnom svijetu i vjerujem dobro se snaći u našoj zajedničkoj, virtualnoj zbornici.

Ljubazno vas molimo da prije početka webinara napravite ove zadatke:

  1. Uredite svoj profil dodavanje slike i nekoliko rečenica na stranom jeziku
  2. Pošaljete zahtjev za kontakt barem 5 eTwinnera
  3. Zatražite pristup sobi Hrvatski eTwinning

Snimka webinara dostupna je na sljedećoj poveznici:

https://www.youtube.com/watch?v=As4GTeCL-so&list=UUn0qZyTQUkCT-kG98_S0enA

Prezentaciju Lidije Kralj preuzmite ovdje.

2. Od ideje do projekta

Ovaj webinar će vam pomoći u razotkrivanju misterije kako osmisliti ideju, a onda od nje napraviti dobar projekt. U tome će nam pomoći gošća, eTwinning ambasadorica iz Slovenije, Tatjana Gulič, koja je već dobila niz nagrada za svoje eTwinning projekte. Razmjenu recepata za ideje i projekte radit ćemo pomoću nekoliko alata za online suradnju u projektnom okruženju TwinSpace.

Ljubazno vas molimo da prije početka webinara napravite ove zadatke:

  1. Prihvatite poziv za uključenje u projekt Sanbox TwinSpace, ili zatražite pozivnicu od Lidije Kralj, ako ju već niste dobili
  2. Razmislite o ideji za projekt povezan s vašim kurikulumom
  3. Pronađite i pročitajte upute za prijavljivanje projekta  (nalaze se na javnom dijelu eTwinninga)

Snimka webinara dostupna je na sljedećoj poveznici:

https://www.youtube.com/watch?v=aZswzzjM1n0&list=UUn0qZyTQUkCT-kG98_S0enA

Prezentaciju Lidije Kralj preuzmite ovdje.
Prezentaciju Tatjane Gulič preuzmite ovdje.

3. eTwinning za razrednu nastavu

Kako koristiti eTwinning u razrednoj nastavi, koje su mu prednosti i kakve aktivnosti možete planirati i odraditi na međunarodnim projektima s najmlađim učenicima samo su neka od pitanja koje ćemo tijekom webinara postaviti gošći Nataši Ljubić Klemše.

Webinar počinje u ponedjeljak 4. 11. u 19 sati

Pridružite nam se i pronađite inspiraciju za međunarodne projekte po mjeri vaših učenika.

Snimka webinara dostupna je na sljedećoj poveznici:

https://www.youtube.com/watch?v=zspFUoxrBtc&list=UUn0qZyTQUkCT-kG98_S0enA

Prezentaciju Lidije Kralj preuzmite ovdje.
Prezentaciju Nataše Ljubić Klemše preuzmite ovdje.

4. eTwinning za predmetnu nastavu

 Kako koristiti eTwinning u predmetnoj nastavi, uz konkretne primjere i savjete pokazat će nam Dubravka Granulić, Tomislav Pavlović i Dejan Kramžar. Otkrijte koje su prednosti eTwinninga i kakve aktivnosti možete planirati i odraditi na međunarodnim projektima s učenicima starim 10 - 14 godina.  Pridružite nam se i pronađite inspiraciju za međunarodne projekte po mjeri vaših učenika. Webinar će biti dijelom na hrvatskom, a dijelom na slovenskom jeziku.

Snimka webinara dostupna je na sljedećoj poveznici:

https://www.youtube.com/watch?v=psaZSerWNNc&list=UUn0qZyTQUkCT-kG98_S0enA

Prezentaciju Dubravke Granulić preuzmite ovdje.

Prezentaciju Tomislava Pavlovića preuzmite ovdje.

Prezentaciju Dejana Kramžara preuzmite ovdje.

5. eTwinning u srednjoj školi

gošća Mihaela Kelava

Mihaela Kelava je dvije godine za redom dobila nagradu Comet za najbolji eTwinning projekt u srednjoj školi. Dođite pogledati njene projekte i saznajte koju tajnu recepturu za uspješne projekte će podijeliti s nama.

Snimka webinara dostupna je na sljedećoj poveznici:

https://www.youtube.com/watch?v=o6w8RRMLUKs&list=UUn0qZyTQUkCT-kG98_S0enA

Prezentaciju Mihaele Kelave preuzmite ovdje.

6. Kvaliteta projekta

Koje su karakteristike dobrih projekata, kako možete planiranjem, dogovaranjem i suradnjom s partnerima poboljšati projekt te planirati aktivnosti koje doprinose njegovoj kvaliteti. Usporedit ćemo nekoliko projekata koje su dobili nagrade na hrvatskoj i EU razini kako bismo vidjeli što ih čini uspješnim.

Snimka webinara dostupna je na sljedećoj poveznici:

https://www.youtube.com/watch?v=xiB5l3WJV1Q&list=UUn0qZyTQUkCT-kG98_S0enA

Prezentaciju Dunje Babić preuzmite ovdje.

Prezentaciju Lidije Kralj preuzmite ovdje.


 
 
 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu