Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Program za cjeloživotno učenje > O Programu za cjeloživotno učenje > Grundtvig > Traženje partnera / Partner search
 
Traženje partnera / Partner search 

Za svaku pojedinu aktivnost u Grundtvig potprogramu potrebni su partneri iz država koje provode Program za cjeloživotno učenje.

 

 

Gdje pronaći partnera?

Vaš partner mora biti iz jedne od država koje sudjeluju u Programu za cjeloživotno učenje, a to su države članice Europske unije te Lihtenštajn, Norveška, Island, Turska i Švicarska (osim u slučaju bilateralnih aktivnosti).

Dobro partnerstvo je najvažnija stavka Vašeg projekta. Partneri se mogu naći putem kontakt seminara, baze podataka, osobnih kontakata ili na popisu potencijalnih Grundtvig partnera.

1. Kontakt seminari

Sudjelovanje na kontakt seminarima koje organiziraju europske nacionalne agencije i kojima prisustvuju zainteresirani sudionici strukovnih područja iz cijele Europe je izvrstan način za upoznavanje Vaših budućih partnera te za početak rada na projektu. Lista kontakt seminara za Grundtvig je dostupna na našim internetskim stranicama.

Agencija za mobilnost i programe EU Vam dodjeljuje financijsku potporu za sudjelovanje na kontakt seminarima gdje imate priliku ostvariti kontakt s organizacijama i ustanovama zainteresiranima za suradnju na Grundtvig projektima.

2. Baze podataka za traženje partnera/Database for Partner search

Ukoliko želite provjeriti podatke o organizacijama i projektima koji su prijavljeni u našu bazu podataka za traženje partnera, provjerite mrežnu stranicu Partner Search.

Kao pomoć pri traženju partnera, možete koristiti nekoliko mrežnih linkova koji Vas vode na stranice raznovrsnih baza podataka.

Stranica Europske komisije omogućuje pronalazak potencijalnih partnera.

Izvršna agencija europske unije za obrazovanje, audiovizualne medije i kulturu, koja provodi centralizirane aktivnosti Programa za cjeloživotno učenje, održava bazu za pronalazak partnera za projekte programa.

Za pronalaženje partnera korisno je imati informacije o stranim obrazovnim sustavima. Portal Europske komisije Ploteus osim što pomaže u pronalaženju informacija o obrazovnim sustavima, izvor je mnogih drugih korisnih i praktičnih informacija.

3. Osobni kontakti

Mnoge su hrvatske obrazovne ustanove već povezane s europskim organizacijama zahvaljujući partnerstvima i poslovnim kontaktima. Suradnja s partnerom koji je već otprije poznat Vašoj organizaciji znači da se možete osloniti na već postojeći odnos. Stoga, zašto ne biste popričali s Vašim kolegama i saznali s kime su oni do sada surađivali?

4. Registracija potencijalnih partnera/Registration of potential partners

Registraciju Vaše ustanove kao potencijalnog partnera za Grundtvig projekte možete izvršiti preko ovog linka.

 
 
Aktivnosti Rokovi
Stručno usavršavanje 16.01.2013.
30.04.2013.
17.09.2013.
Posjeti i razmjene 16.01.2013.
30.04.2013.
17.09.2013.
Radionice 21.02.2013.
Obrazovna partnerstva 21.02.2013.
Asistenti 28.03.2013.
Volonterski projekti za starije 28.03.2013.
Pripremni posjeti 11.01.2013.
 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu