Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Program za cjeloživotno učenje > O Programu za cjeloživotno učenje > eTwinning > eTwinning nagrade > Projekt mjeseca > Studeni
 
Projekt mjeseca: studeni 

"E-mag : Writing a EUROPEAN magazine for YOUNG PEOPLE" osvaja titulu projekta mjeseca studenog. Projekt je realizirao školski tim Ekonomsko-birotehničke škole iz Slavonskog Broda.

Projekt E-mag : Writing a EUROPEAN magazine for YOUNG PEOPLE osmišljen je sa svrhom promoviranja sadržaja iz života mladih prema njihovom vlastitom nahođenju i iz njihove vlastite perspektive, te sa svrhom povezivanja mladih diljem Europe koji će, komunicirajući i surađujući, usavršiti svoje jezične vještine na stranom jeziku.

Budući da je godina 2012. u znaku međugeneracijske solidarnosti, mjesec listopad je bio u znaku knjige i čitanja, a mjesec studeni je tematski vezan uz problem ovisnosti, profesorice nastoje učenike usmjeriti da pišu o društveno aktualnim temama. Također se u predbožićno vrijeme usmjerava učenike na kreativno izražavanje i stvaranje (kroz uključivanje u literarno-likovne natječaje i radionice), te na promišljanje o kvalitetno provedenom slobodnom vremenu umjesto traćenja istoga na "uživanje" u sredstvima ovisnosti kojima su svakodnevno svugdje izloženi. I sve to uz promicanje ljubavi prema stranom jeziku, poticanje suradničkih nastavnih oblika, međusobne tolerancije, (samo)vrednovanja i demokratskih načela, te korištenje suvremenih oblika komuniciranja.

Učenici su maksimalno angažirani - oživljavaju vlastite ideje, lektoriraju jedni druge, članovi su prosudbenih komisija prilikom odabira najuspješnijih radova, a i informatička podrška profesoricama u trenucima izazova.

Knjižničarka Marija Deanković "dobri je duh" svakoga projekta, pa tako i ovoga. Ona nudi tehnički moderan, ugodan radni prostor, a posjeduje i informatičke vještine i estetski ukus kojim unaprijedi svaki projekt. Knjižnica je mjesto okupljanja učenika i profesora nakon zadataka odrađenih u razredu i kod kuće. Nerijetko su baš u knjižnici izloženi najuspješniji radovi učenika kako bi se obogatio i ukrasio taj već nadahnjujući radni prostor.

Profesorica hrvatskoga i engleskog jezika, Ivana Opačak, kroz rad u nastavi obaju predmeta objedinjuje svoju ljubav prema jeziku, knjizi, književnosti, općenito umjetnosti i učenicima. U nastavi i izvan nje prikuplja projektnu građu i ohrabruje učenike na kreiranje natječaja, sudjelovanje i korekturu radova. Rado nagrađuje učenike uvijek željenom peticom, a, u suradnji s knjižničarkom, promovira uspješne učenike na internetskim stranicama Škole i Grada.

Učenici imaju milijun ideja. Profesorica i knjižničarka filtriraju njihove ideje vođene mišlju o obilježavanju važnih datuma, tjedana i mjeseci u školskoj godini. Učenici kreiraju, korigiraju, pretipkavaju. Profesorica Opačak daje jezični, a knjižničarka estetski i informatički pečat uratcima. Svi zajedno, u knjižnici, prikazuju oživljene ideje i osmišljavaju nove projekte.


Galerija
 
 
 
 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu