Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Program za cjeloživotno učenje > O Programu za cjeloživotno učenje > Comenius > Primjeri dobre prakse > Comenius stručna usavršavanja > ICT as a tool for intercultural and media education
 

Ime usavršavanja: ICT as a tool for intercultural and media education

Mjesto održavanja aktivnosti: Portugal

Države koje su sudjelovale u usavršavanju:  Njemačka, Estonija, Španjolska, Poljska, Švedska, Turska…

Trajanje projekta: 22.9.-29.9.2013.

Prijavitelj: Osnovna škola Trnsko

 

U okviru Comenius stručnog usavršavanja nastavnica iz OŠ Trnsko sudjelovala je na stručnom seminaru, čija je tema bila upotreba IKT alata u međukulturalnom obrazovanju. U nastavku donosimo njezina iskustva.

Zašto ste se prijavili na ovo usavršavanje?

Volim istraživati i unapređivati sebe i svoj rad i nakon 20 godina rada u struci. Volim drugačija stručna usavršavanja gdje sam ja subjekt, a ne objekt promatranja. Moje stručno usavršavanje u Portugalu je u svakom pogledu ispunilo moja očekivanja.

Na koji način se odvijalo vaše usavršavanje (koje su bile aktivnosti)?

Aktivnosti su bile usmjerene na međusobno međukulturno poučavanje svih sudionika te na usvajanje novih ICT alata. Radili smo u timovima na projektima u kojim smo aplicirali stečena znanja na seminaru. Obišli smo Cenar za edukaciju učitelja, osnovnu školu u Portugalu, kulturne znamenitosti Lisabona. Dan je trajao više od 24 sata i svi sati su bili radni J i nabijeni pozitivnom energijom. Ovo stručno usavršavanje je ostavilo traga na meni kao stručnjaku i kao osobi. Bogatija sam jer sam se sprijateljila s ljudima imena Jorge, Zita, Hara, Nelson, Daromila, Paola Ramona, Nikolas…iza svakog imena stoji jedan narod i  kultura. U tih tjedan dana upoznala sam odgojne sustave zemalja sudionika, njihove kulture, osobitosti, za mene je bilo puno noviteta i otkrića na tom planu.

Na koji način je usavršavanje utjecalo na vaš osobni i profesionalni razvoj?

 

Na profesionalnom planu sam unaprijedila znanje engleskog jezika , stekla neke nove vještine i upoznala nove alate koje sam odmah počela primjenjivati u svom radu. Promjene raduju ne samo mene već i moje učenike koji se vesele novim načinima učenja.

Koje biste iskustvo izdvojili kao najvažnije i zašto?

Najvažnija mi je spoznaja pomicanja vlastitih granica i otvaranja nekih novih vidika u svom profesionalnom razvoju. Prvi put sam negdje sama putovala na toliku udaljenost, prvi puta sam odradila edukaciju na jeziku koji nije moj materinji, prvi put sm bila u Portugalu ( i  obećala sebi da nije posljednji). Veliki je korak bio uvjeriti sebe da ja to mogu.

Imate li neku poruku za svoje kolege/učenike? Zašto sudjelovati u ovakvim aktivnostima?

Poruku stalno šaljem svima koji me pitaju kako je bilo u Portugalu. Naporno, ali korisno, novo i zanimljivo. U svakom slučaju – pišem prijavu za dvije godine ponovo.


 

Download
 
wmv / 3662 KB
 
 
Aktivnosti Rokovi
Individualna mobilnost učenika 03.12. 2012.
Stručno usavršavanje 16.01.2013.
30.04.2013.
17.09.2013.
Comenius asistenti/
Ugošćivanje Comenius asistenata
31.01.2013.
Comenius školska partnerstva 21.02.2013.
Regio partnerstva 21.02.2013.
Pripremni posjeti 11.1.2013.
 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu