Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Program za cjeloživotno učenje > O Programu za cjeloživotno učenje > Erasmus > Aktivnosti > Erasmus intenzivni tečajevi jezika
 
Erasmus intenzivni tečajevi jezika (EILC) 

 

Namijenjeni Erasmus studentima koji odlaze na mobilnost u države u kojima se govore manje poznati jezici (2-6 tjedana)

Namijenjeni ustanovama koje planiraju organizaciju intenzivnog tečaja hrvatskog jezika za dolazne strane studente

a) mogućnosti za studente - pohađanje nastave


Erasmus intenzivni tečajevi jezika (EILC) namijenjeni su Erasmus studentima koji odlaze na mobilnost (2-6 tjedana) u države u kojima se govore manje poznati jezici. Studenti s intenzivnim tečajevima jezika započinju prije samog početka  Erasmus studijskog boravka ili stručne prakse kako bi stekli jezičnu kompetenciju potrebnu za snalaženje u stranoj državi.

Studenti iz Republike Hrvatske mogu pohađati Erasmus intenzivne tečajeve jezika u: Belgiji (tečaj flamanskog), Bugarskoj, Cipru, Češkoj, Danskoj, Estoniji, Finskoj, Grčkoj, Italiji, Latviji, Litvi, Mađarskoj, Malti, Nizozemskoj, Poljskoj, Portugalu, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Španjolskoj (samo za katalonski, valencijski, baskijski i galješki) i Švedskoj.


Postupak prijave za studente:

Studenti koji su dobili financijsku potporu za Erasmus studijski boravak ili  stručnu praksu moraju se zasebno prijaviti za sudjelovanje i moguću financijsku potporu svom Erasmus koordinatoru.

Prijave za sudjelovanje na Erasmus intenzivnom tečaju jezika se elektronskim putem dostavljaju Erasmus koordinatoru koji iste prosljeđuje organizatoru EILC-a. Za podrobnije obavijesti o postupku prijave potencijalni kandidati upite mogu uputiti Uredu za međunarodnu suradnju svog visokog učilišta ili Erasmus koordinatoru.

Comenius i Grundtvig asistenti također imaju pravo sudjelovati u Erasmus intenzivnom tečaju jezika, no financiraju se iz proračuna svoje matične zemlje.

 

b) mogućnosti za ustanove - organizacija tečaja

U 2013. godini ustanove iz RH mogu se prijaviti Agenciji za mobilnost i programe EU za organizaciju Erasmus intenzivnih jezičnih tečajeva za hrvatski jezik.

Cilj:

  • Organizacija Erasmus intenzivnog jezičnog tečaja hrvatskog jezika namijenjenog dolaznim inozemnim studentima.

Osnovni uvjeti:

  • Intenzivni tečaj može trajati najmanje 2 tjedna, a najduže 6 tjedana kontinuirane nastave što mora uključivati 60 školskih sati tj. najmanje 15 školskih sati tjedno
  • Sudjelovati mogu dolazni inozemni studenti te Comenius i Grundtvig asistenti
  • Najmanji broj sudionika potreban za održavanje EILC-a je 10. Preporučuje se organizacija manjih grupa studenata (15-20)
  • Valjano razdoblje za organizaciju EILC-a je od 1. lipnja 2013. do 31. svibnja 2014. godine
  • Tečajevi se održavaju za početnike i/ ili sudionike sa srednjom razinom znanja jezika. Studenti čiji je glavni predmet istraživanja hrvatski jezik nemaju pravo sudjelovanja, osim u iznimnim slučajevima
  • Organizator sudionicima ne smije naplaćivati sudjelovanje na tečaju

 

Financiranje

Financijska potpora je paušalni iznos (lump sum) koji se dodjeljuje ustanovi koja organizira i provodi tečaj jezika. Iznos se dodjeljuje po tečaju kao doprinos nastalim troškovima te je isti za sve tečajeve koji se organiziraju u zemlji.

 

Financijska potpora pokriva:

  • troškove organizacije i pripreme aktivnosti te izvođenja nastave
  • smještaj za sve sudionike (opcionalno)


Rok za prijavu za aktivnost Erasmus intenzivne jezične tečajeve je 01. veljače 2013. godine.

 

 

Ažurirano: 20.12.2012.

 
 
Aktivnosti Rokovi
Erasmus intenzivni jezični tečajevi (EILC) 01.02.2013.
Erasmus potvrda konzorciju za stručne prakse 08.03.2013.
Intenzivni programi (IP) 08.03.2013.
Mobilnost studenata i osoblja 08.03.2013.
Pripremni posjeti 11.01.2013.
 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu