Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Program za cjeloživotno uèenje > O Programu za cjeloživotno uèenje > Erasmus > Aktivnosti > Erasmus intenzivni teèajevi jezika
 
Erasmus intenzivni teèajevi jezika (EILC) 

 

Namijenjeni Erasmus studentima koji odlaze na mobilnost u države u kojima se govore manje poznati jezici (2-6 tjedana)

Namijenjeni ustanovama koje planiraju organizaciju intenzivnog teèaja hrvatskog jezika za dolazne strane studente

a) moguænosti za studente - pohaðanje nastave


Erasmus intenzivni teèajevi jezika (EILC) namijenjeni su Erasmus studentima koji odlaze na mobilnost (2-6 tjedana) u države u kojima se govore manje poznati jezici. Studenti s intenzivnim teèajevima jezika zapoèinju prije samog poèetka  Erasmus studijskog boravka ili struène prakse kako bi stekli jeziènu kompetenciju potrebnu za snalaženje u stranoj državi.

Studenti iz Republike Hrvatske mogu pohaðati Erasmus intenzivne teèajeve jezika u: Belgiji (teèaj flamanskog), Bugarskoj, Cipru, Èeškoj, Danskoj, Estoniji, Finskoj, Grèkoj, Italiji, Latviji, Litvi, Maðarskoj, Malti, Nizozemskoj, Poljskoj, Portugalu, Rumunjskoj, Slovaèkoj, Sloveniji, Španjolskoj (samo za katalonski, valencijski, baskijski i galješki) i Švedskoj.


Postupak prijave za studente:

Studenti koji su dobili financijsku potporu za Erasmus studijski boravak ili  struènu praksu moraju se zasebno prijaviti za sudjelovanje i moguæu financijsku potporu svom Erasmus koordinatoru.

Prijave za sudjelovanje na Erasmus intenzivnom teèaju jezika se elektronskim putem dostavljaju Erasmus koordinatoru koji iste prosljeðuje organizatoru EILC-a. Za podrobnije obavijesti o postupku prijave potencijalni kandidati upite mogu uputiti Uredu za meðunarodnu suradnju svog visokog uèilišta ili Erasmus koordinatoru.

Comenius i Grundtvig asistenti takoðer imaju pravo sudjelovati u Erasmus intenzivnom teèaju jezika, no financiraju se iz proraèuna svoje matiène zemlje.

 

b) moguænosti za ustanove - organizacija teèaja

U 2013. godini ustanove iz RH mogu se prijaviti Agenciji za mobilnost i programe EU za organizaciju Erasmus intenzivnih jeziènih teèajeva za hrvatski jezik.

Cilj:

  • Organizacija Erasmus intenzivnog jeziènog teèaja hrvatskog jezika namijenjenog dolaznim inozemnim studentima.

Osnovni uvjeti:

  • Intenzivni teèaj može trajati najmanje 2 tjedna, a najduže 6 tjedana kontinuirane nastave što mora ukljuèivati 60 školskih sati tj. najmanje 15 školskih sati tjedno
  • Sudjelovati mogu dolazni inozemni studenti te Comenius i Grundtvig asistenti
  • Najmanji broj sudionika potreban za održavanje EILC-a je 10. Preporuèuje se organizacija manjih grupa studenata (15-20)
  • Valjano razdoblje za organizaciju EILC-a je od 1. lipnja 2013. do 31. svibnja 2014. godine
  • Teèajevi se održavaju za poèetnike i/ ili sudionike sa srednjom razinom znanja jezika. Studenti èiji je glavni predmet istraživanja hrvatski jezik nemaju pravo sudjelovanja, osim u iznimnim sluèajevima
  • Organizator sudionicima ne smije naplaæivati sudjelovanje na teèaju

 

Financiranje

Financijska potpora je paušalni iznos (lump sum) koji se dodjeljuje ustanovi koja organizira i provodi teèaj jezika. Iznos se dodjeljuje po teèaju kao doprinos nastalim troškovima te je isti za sve teèajeve koji se organiziraju u zemlji.

 

Financijska potpora pokriva:

  • troškove organizacije i pripreme aktivnosti te izvoðenja nastave
  • smještaj za sve sudionike (opcionalno)


Rok za prijavu za aktivnost Erasmus intenzivne jeziène teèajeve je 01. veljaèe 2013. godine.

 

 

Ažurirano: 20.12.2012.

 
 
Aktivnosti Rokovi
Erasmus intenzivni jezièni teèajevi (EILC) 01.02.2013.
Erasmus potvrda konzorciju za struène prakse 08.03.2013.
Intenzivni programi (IP) 08.03.2013.
Mobilnost studenata i osoblja 08.03.2013.
Pripremni posjeti 11.01.2013.
 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu