Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Program za cjeloživotno učenje > O Programu za cjeloživotno učenje > Erasmus > Primjeri dobre prakse > Erasmus ambasadori
 

Povodom 25. obljetnice programa Erasmus, Europska komisija odabrala je Erasmus ambasadore zemalja koje sudjeluju u Eramus aktivnostima. Po prvi puta odabrane su  Erasmus ambasadorice iz Hrvatske,  Jelena Simić i prof. dr. Katica Šimunović.

Prof. dr. Katica Šimunović sa Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu, Sveučilište Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u okviru aktivnosti Erasmus mobilnost osoblja, u travnju 2010. godine održala je nastavu na Polack Mihaly Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Pečuhu. Time je otvorila put za uspostavu Erasmus suradnje dvaju sveučilišta, potpisivanju novih bilateralnih sporazuma te u duhu prave Erasmus ambasadorice danas marljivo radi na promociji programa Erasmus na Sveučilištu u Osijeku. Kao Erasmus koordinatorica na Strojarskom fakultetu pomaže studentima tijekom natječajnog postupka, surađuje s tvrtkama u svrhu realizacije stručnih praksi te predano radi na internacionalizaciji matičnog Sveučilišta. Smatra kako je za uspješnu provedbu Erasmus programa ipak najvažnija motivacija studenata te nastavnog i nenastavnog osoblja.

Jelena Simić, bivša studentica Sveučilišta u Rijeci i zaljubljenica u poljski jezik, svoju Erasmus mobilnost iskoristila je za pripremu diplomskog rada, no dobila je i puno više od očekivanog. Nova prijateljstva, kulture, jezici, novostečeno samopouzdanje, zasluga su Erasmus studijskog boravka na Sveučilištu u Wroclawu  2010. godine. Svoje Erasmus iskustvo opisuje riječima: „Putovanja su najbolja sveučilišta“. Entuzijazam koji je pokazala u promociji Erasmusa svojim kolegama iz Rijeke preko studentske radio emisije Ptica selica te želja za predavanjem hrvatskog jezika stranim studentima, pridonijeli su zasluženoj tituli Erasmus ambasadora. Uvođenje studenata tutora kao pomoć dolaznim Erasmus studentima vidi kao način unapređenja programa, a studentima preporučuje da ne propuste priliku prijaviti se za jedinstveno Erasmus iskustvo.

 Više o iskustvima Erasmus ambasadora iz Hrvatske i Europe, učinku Erasmus mobilnosti na njihove privatne i profesionalne živote pročitajte ovdje.

 

Prof. dr. sc. Katica Šimunović, Erasmus ambasadorica

                                                                prof. dr. sc. Katica Šimunović                Jelena Simić, Erasmus ambasadoricaJelena Simić, Erasmus ambasadorica                                                            

 
 
Aktivnosti Rokovi
Erasmus intenzivni jezični tečajevi (EILC) 01.02.2013.
Erasmus potvrda konzorciju za stručne prakse 08.03.2013.
Intenzivni programi (IP) 08.03.2013.
Mobilnost studenata i osoblja 08.03.2013.
Pripremni posjeti 11.01.2013.
 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu