Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Program za cjeloživotno uèenje > O Programu za cjeloživotno uèenje > Erasmus > Primjeri dobre prakse > Erasmus ambasadori
 

Povodom 25. obljetnice programa Erasmus, Europska komisija odabrala je Erasmus ambasadore zemalja koje sudjeluju u Eramus aktivnostima. Po prvi puta odabrane su  Erasmus ambasadorice iz Hrvatske,  Jelena Simiæ i prof. dr. Katica Šimunoviæ.

Prof. dr. Katica Šimunoviæ sa Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu, Sveuèilište Sveuèilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u okviru aktivnosti Erasmus mobilnost osoblja, u travnju 2010. godine održala je nastavu na Polack Mihaly Tehnièkom fakultetu Sveuèilišta u Peèuhu. Time je otvorila put za uspostavu Erasmus suradnje dvaju sveuèilišta, potpisivanju novih bilateralnih sporazuma te u duhu prave Erasmus ambasadorice danas marljivo radi na promociji programa Erasmus na Sveuèilištu u Osijeku. Kao Erasmus koordinatorica na Strojarskom fakultetu pomaže studentima tijekom natjeèajnog postupka, suraðuje s tvrtkama u svrhu realizacije struènih praksi te predano radi na internacionalizaciji matiènog Sveuèilišta. Smatra kako je za uspješnu provedbu Erasmus programa ipak najvažnija motivacija studenata te nastavnog i nenastavnog osoblja.

Jelena Simiæ, bivša studentica Sveuèilišta u Rijeci i zaljubljenica u poljski jezik, svoju Erasmus mobilnost iskoristila je za pripremu diplomskog rada, no dobila je i puno više od oèekivanog. Nova prijateljstva, kulture, jezici, novosteèeno samopouzdanje, zasluga su Erasmus studijskog boravka na Sveuèilištu u Wroclawu  2010. godine. Svoje Erasmus iskustvo opisuje rijeèima: „Putovanja su najbolja sveuèilišta“. Entuzijazam koji je pokazala u promociji Erasmusa svojim kolegama iz Rijeke preko studentske radio emisije Ptica selica te želja za predavanjem hrvatskog jezika stranim studentima, pridonijeli su zasluženoj tituli Erasmus ambasadora. Uvoðenje studenata tutora kao pomoæ dolaznim Erasmus studentima vidi kao naèin unapreðenja programa, a studentima preporuèuje da ne propuste priliku prijaviti se za jedinstveno Erasmus iskustvo.

 Više o iskustvima Erasmus ambasadora iz Hrvatske i Europe, uèinku Erasmus mobilnosti na njihove privatne i profesionalne živote proèitajte ovdje.

 

Prof. dr. sc. Katica Šimunoviæ, Erasmus ambasadorica

                                                                prof. dr. sc. Katica Šimunoviæ                Jelena Simiæ, Erasmus ambasadoricaJelena Simiæ, Erasmus ambasadorica                                                            

 
 
Aktivnosti Rokovi
Erasmus intenzivni jezièni teèajevi (EILC) 01.02.2013.
Erasmus potvrda konzorciju za struène prakse 08.03.2013.
Intenzivni programi (IP) 08.03.2013.
Mobilnost studenata i osoblja 08.03.2013.
Pripremni posjeti 11.01.2013.
 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu