Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Program za cjeloživotno učenje > O Programu za cjeloživotno učenje > eTwinning > Podrška > Najčešća pitanja - FAQ
 
Najčešća pitanja - FAQ 

1. Tko se može registrirati na eTwinning portal?

U svojstvu korisnika iz Republike Hrvatske, na eTwinning portal može se registrirati nastavno i nenastavno osoblje iz dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na području Republike Hrvatske. Nacionalna služba za podršku provjerava svaku pojedinu registraciju i dužna je izbrisati profile onih osoba koje ne spadaju u navedenu ciljanu skupinu.

2. Da li se na eTwinning portal mogu registrirati učenici?

Ne, registracija je dozvoljena jedino nastavnom i nenastavnom osoblju. Učenici mogu sudjelovati u eTwinning projektima, ali isključivo putem lozinke koju će za njih stvoriti njihovi nastavnici.

3. Registrirao sam se na eTwinning portal, ali ne mogu pristupiti svom profilu. U čemu je problem?

Registracija podrazumijeva dva osnovna koraka. U prvom koraku pružate svoju e-mail adresu i stvarate korisničko ime i lozinku koje ćete u buduće koristiti za prijavu na svoj eTwinning profil. U drugom koraku, Središnja služba za podršku šalje Vam e-mail  s poveznicom koju morate slijediti. Poveznica Vas vodi na obrazac za dovršetak registracije. Ukoliko niste izvršili drugi korak registracije, pristup eTwinning profilu neće Vam biti omogućen.

4. Promijenio sam radno mjesto, da li bi zbog toga trebao izvršiti novu registraciju na eTwinning portal?

Ne, profili osoba i škola ne smiju se udvostručiti. Potrebno je izmijeniti podatke na postojećem profilu. Izmjena se vrši putem eTwinning Desktopa, na kartici Profile, klikom na naredbu "edit profile".

5. Da li mogu promijeniti podatke pružene prilikom registracije?

Da, podaci o Vama i Vašoj ustanovi uvijek moraju biti ažurni. Profil uređujete na eTwinning Desktopu, putem kartice Profile i naredbe "edit profile".

6. Zaboravio sam lozinku, što moram učiniti?

Na glavnom eTwinning portalu kliknite na naredbu "Forgotten your password?" koja se nalazi u kućici za logiranje na početnoj stranici portala. Unesite e-mail adresu koju ste koristili za prijavu i kliknite na "send". Središnja služba za podršku poslat će Vam podatke za logiranje i novu lozinku.

7. Da li se više nastavnika iz moje škole može registrirati na eTwinning portal?

Da, registracija je individualna i svaki nastavnik iz Vaše škole može izvršiti registraciju. Portal nije isključivo rezerviran za nastavnike, registraciju mogu izvršiti i ravnatelji, pedagozi, psiholozi, knjižničari i slično nenastavno osoblje škola i dječjih vrtića. Bitno je da prilikom registracije provjerite je li netko iz Vaše ustanove već izvršio registraciju i stvorio profil ustanove. Ukoliko svoju ustanovu ne pronađete na popisu ustanova iz Republike Hrvatske, tada Vas molimo da ispunite tražene podatke o školi, odnosno dječjem vrtiću.

8. Zaboravio sam e-mail adresu koju sam koristio prilikom registracije na eTwinning portal. Kome se mogu obratiti za pomoć?

Pošaljite elektronsku poruku Nacionalnoj službi za podršku na adresu etwinning@mobilnost.hr

 
 
 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu