Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Program za cjeloživotno uèenje > O Programu za cjeloživotno uèenje > eTwinning > Podrška > Najèešæa pitanja - FAQ
 
Najèešæa pitanja - FAQ 

1. Tko se može registrirati na eTwinning portal?

U svojstvu korisnika iz Republike Hrvatske, na eTwinning portal može se registrirati nastavno i nenastavno osoblje iz djeèjih vrtiæa, osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na podruèju Republike Hrvatske. Nacionalna služba za podršku provjerava svaku pojedinu registraciju i dužna je izbrisati profile onih osoba koje ne spadaju u navedenu ciljanu skupinu.

2. Da li se na eTwinning portal mogu registrirati uèenici?

Ne, registracija je dozvoljena jedino nastavnom i nenastavnom osoblju. Uèenici mogu sudjelovati u eTwinning projektima, ali iskljuèivo putem lozinke koju æe za njih stvoriti njihovi nastavnici.

3. Registrirao sam se na eTwinning portal, ali ne mogu pristupiti svom profilu. U èemu je problem?

Registracija podrazumijeva dva osnovna koraka. U prvom koraku pružate svoju e-mail adresu i stvarate korisnièko ime i lozinku koje æete u buduæe koristiti za prijavu na svoj eTwinning profil. U drugom koraku, Središnja služba za podršku šalje Vam e-mail  s poveznicom koju morate slijediti. Poveznica Vas vodi na obrazac za dovršetak registracije. Ukoliko niste izvršili drugi korak registracije, pristup eTwinning profilu neæe Vam biti omoguæen.

4. Promijenio sam radno mjesto, da li bi zbog toga trebao izvršiti novu registraciju na eTwinning portal?

Ne, profili osoba i škola ne smiju se udvostruèiti. Potrebno je izmijeniti podatke na postojeæem profilu. Izmjena se vrši putem eTwinning Desktopa, na kartici Profile, klikom na naredbu "edit profile".

5. Da li mogu promijeniti podatke pružene prilikom registracije?

Da, podaci o Vama i Vašoj ustanovi uvijek moraju biti ažurni. Profil ureðujete na eTwinning Desktopu, putem kartice Profile i naredbe "edit profile".

6. Zaboravio sam lozinku, što moram uèiniti?

Na glavnom eTwinning portalu kliknite na naredbu "Forgotten your password?" koja se nalazi u kuæici za logiranje na poèetnoj stranici portala. Unesite e-mail adresu koju ste koristili za prijavu i kliknite na "send". Središnja služba za podršku poslat æe Vam podatke za logiranje i novu lozinku.

7. Da li se više nastavnika iz moje škole može registrirati na eTwinning portal?

Da, registracija je individualna i svaki nastavnik iz Vaše škole može izvršiti registraciju. Portal nije iskljuèivo rezerviran za nastavnike, registraciju mogu izvršiti i ravnatelji, pedagozi, psiholozi, knjižnièari i slièno nenastavno osoblje škola i djeèjih vrtiæa. Bitno je da prilikom registracije provjerite je li netko iz Vaše ustanove veæ izvršio registraciju i stvorio profil ustanove. Ukoliko svoju ustanovu ne pronaðete na popisu ustanova iz Republike Hrvatske, tada Vas molimo da ispunite tražene podatke o školi, odnosno djeèjem vrtiæu.

8. Zaboravio sam e-mail adresu koju sam koristio prilikom registracije na eTwinning portal. Kome se mogu obratiti za pomoæ?

Pošaljite elektronsku poruku Nacionalnoj službi za podršku na adresu etwinning@mobilnost.hr

 
 
 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu