Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Program za cjeloživotno učenje > O Programu za cjeloživotno učenje > eTwinning > eTwinning nagrade > Projekt mjeseca > Rujan
 
Projekt mjeseca: rujan 

"What are the most famous things of your country?" osvaja titulu projekta mjeseca rujna. Glavna tema projekta su najpoznatiji segmenti kulturnog, društvenog i prirodnog života zemalja sudionica - Litve, Turske, Grčke i Hrvatske. Učenici u dobi od 11 do 14 godina istraživali su zadane podteme (npr. najpoznatije ličnosti, prirodne ljepote, kulturna baština, društveni običaji...), te ih većinom predstavljali kroz Power Point prezentacije. Učenici su u suradnji s filmskom grupom snimili i kratki film o Zagrebu. Za ovaj projekt nagrađujemo eTwinning tim Osnovne škole Petra Preradovića u Zagrebu. 

Uži školski tim čine profesorica geografije Alemka Miklić i profesorica engleskog jezika Vinka Zgrablić, te učenici geografske grupe osmih razreda i dodatne nastave engleskog jezika sedmih razreda.

Pretraživanje projekata te uspostavljanje prvotnog kontakta s kolegama eTwinnerima bio je zadatak profesorica. Nakon odabira projekta, učenici su prema vlastitim afinitetima birali i obrađivali određene podteme te ih prevodili, uz podršku svojih profesorica. Učenici geografske grupe istraživali su i izrađivali prezentacije, a učenici dodatne nastave prevodili su ih na engleski jezik.

Vinka i Alemka: "Tijekom projekta, u Tjednu Europe, u radu su nam se pridružile učiteljice razredne nastave koje su sa svojim učenicima kroz likovne radove prikazale raznolikost europskih zemalja, kao i naše zemlje. Filmska grupa se također uključila u projekt kroz snimanje filma "A piece of my town", te su svi ti radovi prikazani svim učenicima škole povodom Dana Europe. S tehničke strane, kao i u pronalaženju novih riješenja, pomagali su nam kolege informatičari."


Galerija
 
 
 
 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu