Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Program za cjeloživotno učenje > O Programu za cjeloživotno učenje > eTwinning
 

eTwinning omogućuje:

  • druženje s kolegama
  • osmišljavanje i provođenje zajedničkih projekata u nastavi i izvan nje
  • izvrsne on-line edukacije i tečajeve
  • financiranje odlazaka na eTwinning mobilnost

 etwinning logo


Što je eTwinning?

eTwinning je jedna od aktivnosti programa Erasmus+.
www.eTwinning.net je portal namijenjen međunarodnoj suradnji i usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole.
Sam portal www.eTwinning.net služi nastavnicima i njihovim učenicima za upoznavanje i suradnju s kolegama iz europskih škola.

Kako se koristi portal www.eTwinning.net?

Prijava na portal je brza i jednostavna.

Prvo unosite osnovne korisničke podatke, nakon čega na vašu e-mail adresu pristiže poveznica na nastavak registracije.
Registraciju ćete dovršiti unosom osnovnih podataka o sebi i svojoj ustanovi, područjem vašeg interesa, te dobne skupine učenika s kojima radite.
Nakon toga, vaša registracija trebala bi biti završena. U slučaju da niste u mogućnosti dovršiti registraciju, javite se na: etwinning@mobilnost.hr.

Nakon prijave možete razgledati što vaši kolege rade na portalu. Dio portala „Find eTwinners" će vam omogućiti pretraživanje članova portala. Ako pronađete kolege s interesima sličnim vašima, slobodno im se javite i pokušajte zajedno osmisliti i prijaviti projekt koji će odgovarati vašim učenicima.

etwinning 3 fotke


Najveće prednosti eTwinninga su:

Fleksibilnost - sami određujete tempo koji vam odgovara. Nakon što se registrirate niste obavezni odmah započeti projekt. Pogledajte što drugi rade, razmislite kakva bi suradnja odgovarala kurikulumu, pitajte učenike koje su njihove želje u vezi međunarodne suradnje.
Kada ste spremni, osmislite projekt, pronađite partnera i započnite s aktivnostima u razredu.

Jednostavnost - za prijavu na portal nema papirologije. Prijava traje par minuta, isto kao i registracija projekta. Portal vam nudi različite alate koji vam olakšavaju i omogućavaju provedbu projekta. Kada započnete projekt, otvara vam se mogućnost korištenja „Twin space-a" - platforme koja nudi prostor za razmjenu dokumenata, fotografija, uradaka vaših učenika, brbljaonice za vas i vaše učenike, mogućnost vođenja bloga projekta itd.

Sigurnost - eTwinning je sigurno i provjereno on-line okružje za vas i vaše učenike. Agencija za mobilnost i programe Europske Unije (vaša nacionalna služba za podršku) provjerava jesu li korisnici zaista nastavnici, pedagoški djelatnici ili nenastavno osoblje u ustanovama u kojima su naveli da su zaposleni.

 
 
Tko želi nešto naučiti, naći će način; tko ne želi, naći će izliku.

Pablo Picasso
 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu