Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Program za cjeloživotno uèenje > O Programu za cjeloživotno uèenje > eTwinning > Godišnja eTwinning konferencija
 
Održana eTwinning konferencija 2014. 

Nacionalna služba za podršku svake godine organizira nacionalnu eTwinning konferenciju. Na nacionalnoj konferenciji dodjeljujemo nagrade COMET najkvalitetnijim eTwinning projektima u protekloj školskoj godini i pozivamo iskusne praktièare da održe zanimljiva predavanja. Na konferenciji možete èuti nove ideje za eTwinning projekte, upoznati kolege i s njima razmijeniti iskustva.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizirala je u Zagrebu 14. studenoga 2014. èetvrtu nacionalnu eTwinning konferenciju. Teme ovogodišnje konferencije bile su jaèanje kompetencija uèenika u nastavi matematike i prirodnih znanosti te upoznavanje s primjerima eTwinning projekata iz navedenih podruèja u skladu sa strateškim ciljevima Europske komisije i Republike Hrvatske.

eTwinning je program Europske komisije namijenjen uèinkovitom ukljuèivanju informacijsko-komunikacijske tehnologije u europske obrazovne sustave. Provodi se putem portala www.etwinning.net namijenjenog meðunarodnoj suradnji, uèenju i usavršavanju odgajatelja, uèitelja, nastavnika i struènih suradnika u ustanovama za predškolski odgoj te osnovnim i srednjim školama.

Na konferenciji je sudjelovalo više od stotinu sudionika iz odgojno-obrazovnih ustanova iz cijele Hrvatske. Istaknuti struènjaci govorili su o novostima u eTwinningu i o ostalim obrazovnim inovacijama te su predstavljeni primjeri dobre prakse.

Ivana Puljiz, pomoænica ravnatelja za cjeloživotno uèenje Agencije za mobilnost i programe EU, zahvalila je odgojnim i prosvjetnim djelatnicima na sjajnim postignuæima kojima su Hrvatsku smjestili u vrh europske eTwinning zajednice. Naime, hrvatska odgojno-obrazovna zajednica najbrže je rastuæa eTwinning zajednica u Europi. U prvih devet mjeseci 2014. godine broj eTwinnera se èak udvostruèio u odnosu na isto razdoblje protekle godine, te je trenutaèni broj registriranih èlanova 2983 iz 1022 vrtiæa i škola. eTwinning æe, kao dio najveæeg programa Unije u podruèju obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta Erasmus+, hrvatskim korisnicima do 2020. godine moæi ponuditi još raznovrsnije moguænosti struènog usavršavanja i meðunarodne suradnje s europskim vrtiæima i školama.

U prvom dijelu konferencije èlanovi eTwinning zajednice predstavili su svoje eTwinning projekte iz prirodoznanstvenih predmeta. Predavanja su u nastavku održali i istaknuti struènjaci dr. sc. Franka Miriam Brûckler s Prirodoslovno-matematièkog fakulteta u Zagrebu i dr. sc. Stevan Jokiæ iz Srbije, osnivaè i voditelj projekta „Ruka u testu“ koji je postigao veliki uspjeh u regiji i inozemstvu.

Na konferenciji su dodijeljene nagrade COMET najboljim projektima u školskoj godini 2013./2014. U kategoriji predškolskog odgoja i nižih razreda osnovne škole nagradu je osvojila uèiteljica engleskog i talijanskog jezika Anita Lasiæ iz OŠ don Mihovila Pavlinoviæa iz Podgore za projekt „E-classroom“, a u kategoriji viših razreda osnovne škole nagradu je osvojila uèiteljica engleskog jezika Martina Supanèiæ iz I. osnovne škole Bjelovar za projekt „School for Life". Nagradu COMET u kategoriji srednjih škola osvojila je nastavnica engleskog i njemaèkog jezika Arjana Blažiæ iz zagrebaèke IX. gimnazije za projekt „Coursera kids". Posebnu nagradu COMET za eTwinning projekt iz matematike i/ili prirodnih znanosti osvojio je uèitelj geografije Mirko Andriæ iz OŠ „Retfala“ iz Osijeka za projekt „Eco - life“.

Pobjednik eTwinning natjeèaja za uèenike „Pokusi i formule na digitalni naèin“ osvojio je uèenik Osnovne škole Eugena Kumièiæa iz Slatine. Rijeè je o natjeèaju organiziranom za uèenike osnovnih i srednjih škola kako bi se nagradio najbolji rad na temu upotrebe eTwinninga i IKT alata u uèenju matematike i prirodnih predmeta.

Svi dobitnici nacionalnih nagrada otputovat æe u Bruxelles na radionicu eTwinning u uèionici buduænosti, na kojoj æe imati priliku usavršiti svoja znanja i vještine.

Prezentacije s konferencije možete preuzeti u nastavku:

Vida Bilogreviæ Gatolin: prezentacija

Ivana Kataviæ i Suzana Deliæ: prezentacija

dr. sc. Franka Miriam Brückler: bit æe objavljena uskoro

dr. sc. Stevan Jokiæ: prezentacija

Dobitnici nacionalne nagrade COMET:

OŠ don Mihovila Pavlinoviæa iz Podgore: prezentacija

I. OŠ Bjelovar: prezentacija

IX. gimnazija: prezentacija

OŠ "Retfala": prezentacija

Pobjednik eTwinning natjeèaja za uèenike „Pokusi i formule na digitalni naèin“, OŠ Eugena Kumièiæa iz Slatine: prezentacija

Cijenili bismo kada biste s nama podijelili svoje dojmove vezane za održanu eTwinning konferenciju jer æe nam Vaše povratne informacije pomoæi da ocijenimo svoje aktivnosti te da sljedeæi put naša info dogaðanja budu još kvalitetnija.
Ovdje možete pronaæi evaluacijski obrazac.

Galerija
 
 
 
 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu