Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Program za cjeloživotno učenje > O Programu za cjeloživotno učenje > eTwinning > eTwinning nagrade > Projekt mjeseca > Listopad
 
Projekt mjeseca: listopad 

"Life@BOOK@Art" osvaja titulu projekta mjeseca listopada. Cilj ovog projekta jest pokazati kako  knjiga svakodnevno mijenja naše živote i naše učenike, a u području umjetnosti (likovne, glazbene, filmske i dr.) često je inspiracija velikim umjetnicima.   Zadaci projekta utkani su u godišnje planove i programe učitelja likovne kulture, materinjeg i engleskog jezika, informatike, učiteljice 1. razreda, knjižničara i pedagoga škole, a tematski se nadovezuju na teme građanskog odgoja. U pažljivo planiranim aktivnostima sudjeluju svi učenici škole Budaševo (predmeta nastava) i 27 učenika prvog razreda, a mjesečno izvješće učitelja i učenika pokazuje interes i napredak u provedbi projekta. Kroz niz likovnih radionica, rasprava na temu knjige i  života s knjigom, zajedničkog čitanja, istraživačkog rada i vršnjačkog poučavanja te informatičke edukacije planira se ostvariti svoj krajnji cilj - aktualizirati svrhovitost čitanja i razvijati čitateljske sposobnosti  učenika. Za ovaj projekt nagrađujemo eTwinning tim Osnovne škole Budaševo-Topolovac-Gušće.

Školski tim sastavljen je od 7 učitelja: učiteljica hrvatskog jezika - Dubravka Granulić, učiteljica likovne kulture - Tanja Peronja Begić, učiteljica informatike Karolina Karas, učiteljica engleskog jezika - Natalija Džafo, učiteljica 1. razreda - Ljijana Slunjski, knjižničarka - Mirjana Čubaković i pedagoginja - Jadranka Knežević. Prijedlog plana usvojen je na početku rujna nakon odluke o provedbi Projekta u ovoj školskoj godini. Članovi tima slobodno su mogli davati svoje prijedloge, ideje i primjedbe te mijenjati ili prilagođavati plan svojim nastavnim planovima i programima ili birati razredne odjele u školi kojima je sadržaj primjeren. Tijekom izrade plana projekta svaki se član tima usmjerio na nastavni plan i program svog obrazovnog područja s ciljem da originalnim idejama i suvremenim metodama pridonese integraciji i korelaciji sadržaja u projektu. 

Dubravka Granulić: "Međusobno poticanje i visok stupanj motivacije članova tima pridonosi dobroj i ugodnoj atmosferi u razmjeni iskustava. Nastojimo se držati postavljenih rokova kako bi zadaci u projektu bili pravodobno i kvalitetno provedeni. Veći dio pisanog materijala sa zadacima projekta izložili smo u holu škole kako bi učenicima i svim članovima tima bili dostupni i kako bi se na vrijeme mogli pripremiti za nadolazeće aktivnosti. Knjižničarka svoj dio projekta provodi povezujući učenike i učitelje u grupi na facebooku gdje ih informira o najnovijoj literaturi u školskoj knjižnici. Pohvale i podršku svim članovima školskog tima pruža pedagoginja koja nastoji biti objektivna u procjenjivanju našeg zajedničkog učinka."

U sklopu ovog projekta učenici su tijekom listopada obilježili tjedan zabranjenih knjiga. U galeriji pogledajte fotografije nastale tijekom predstavljanja zabranjenih knjiga.

Galerija
 
 
 
 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu