Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Program za cjeloživotno učenje > O Programu za cjeloživotno učenje > Erasmus > Primjeri dobre prakse > Mobilnost nastavnog osoblja > Informatičko umrežavanje
 

Članak o posjeti Sveučilištu Mid Sweden objavljen je u lokalnim novinama „TÅ -Tidningen Ångermanland“ (br. 207, 10.9.2010., pp 7): http://tinyurl.com/svedskiSTA

Doc.dr.sc. Violeta Vidaček-Hainš

Visoko učilište: Fakultet organizacije informatike Varaždin, Sveučilište  u Zagrebu

Ustanova domaćin: Mid Sweden University (Mittuniversitet; www.miun.se ) Härnösand,  Švedska

Trajanje mobilnosti: 06.09. - 10.09.2011.

U sklopu Erasmus programa mobilnosti nastavnog osoblja, od 6.9. do 11.9.2010. sam boravila sam na Mid Sweden University u Härnösandu u Švedskoj (Mittuniversitet: http://www.miun.se/ ).

Odluku o prijavi sam donijela godinu dana ranije, prilikom posjete kolega iz Švedske Fakultetu organizacije i informatike. Kako smo ih bolje upoznavali, tako smo sve više uviđali da imamo slične ciljeve vezane uz popularizaciju visokog obrazovanja u ustanovama predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja.

Domaćini su nas pozvali da razmijenimo iskustva na način da održimo predavanja i upoznamo ih s Hrvatskom, našom kulturom i obrazovnim sustavom. Na razmjeni smo bile doc.dr.sc. Valentina Kirinić i ja osobno. Održale smo predavanja o informacijskoj pismenosti, uporabi informacijske tehnologije u predškolskom obrazovanju te provedenim istraživanjima vezanim uz ovu temu.

Ljubazni domaćini su organizirali i posjetu ostalim obrazovnim ustanovama s ciljem upoznavanja i boljeg razumijevanja načinima funkcioniranja obrazovanja u Švedskoj. Osim toga, održani su i sastanci budućeg projektnog tima iz Švedske, Češke, Litve, Turske i Hrvatske. Trenutno radimo na novoj zajedničkoj prijavi međunarodnog projekta.

era_STA_pic_2

Po povratku u Hrvatsku, intenzivno smo razmišljale da je ova suradnja nastavnog osoblja odličan prvi korak, ali da bi bilo šteta prekinuti je. Tako je nakon par mjeseci potpisan i novi Erasmus ugovor namijenjen razmjeni studenata. Kao posljedica ovog novog ugovora,  upravo ovih dana je završila mobilnost dvoje studenata Fakulteta organizacije i informatike. Vratili su se prepuni dojmova. Svoja Erasmus iskustva su podijelili s kolegama studentima na on line međunarodnoj studentskoj sekciji, koja je održana u sklopu Central European Conference on Information and Intelligent Systems (CECIIS) u rujnu 2012. godine. Organizator konferencije je Fakultet organizacije i informatike.

Zapravo, umrežavanje i upoznavanje s načinom rada kolega iz drugih zemalja je za mene osobno najznačajniji rezultat.

Poruka svima koji tek razmišljaju o prijavi na Erasmus mobilnost – prijavite se i obogatite svoje akademsko iskustvo novim spoznajama.

era_STA_pic_1

 
 
Aktivnosti Rokovi
Erasmus intenzivni jezični tečajevi (EILC) 01.02.2013.
Erasmus potvrda konzorciju za stručne prakse 08.03.2013.
Intenzivni programi (IP) 08.03.2013.
Mobilnost studenata i osoblja 08.03.2013.
Pripremni posjeti 11.01.2013.
 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu