Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Program za cjeloživotno uèenje > O Programu za cjeloživotno uèenje > Erasmus > Primjeri dobre prakse > Erasmus Student Network Rijeka
 

Jeste li èuli za Erasmus Student Network?  Proèitajte prièu Jelene Simiæ, Erasmus ambasadorice, o rijeèkoj ESN sekciji! 

Erasmus Student Network u Hrvatskoj djeluje na lokalnoj razini unatrag godinu i pol dana, i to u Zagrebu od lipnja, Zadru od rujna 2011., Rijeci i Splitu od travnja 2012., te Dubrovniku i Osijeku od listopada 2012. Za razliku od dugogodišnje tradicije koju ESN bilježi u ostalim europskim zemljama od svog osnutka 1989., veæina sekcija u Hrvatskoj postoji tek nekoliko mjeseci, ali njihovi volonteri svakodnevno s entuzijazmom promièu razumijevanje meðu kulturama, osobni i profesionalni razvoj studenata, organiziraju èitav niz aktivnosti i pružaju potporu svim meðunarodnim studentima s ciljem njihovog boljeg povezivanja s lokalnim studentima i potpune integracije u studentski život i društvenu sredinu. Krajnji je cilj kroz rad sekcija predstaviti gradove i visoka uèilišta u Republici Hrvatskoj kao atraktivna mjesta za studij za studente iz cijelog svijeta.

 

ESN Rijeka

Udrugu ESN Rijeka osnovala je grupa studentica, koje su u okviru programa Erasmus dio svoga studija provele u inozemstvu i kojima je razdoblje mobilnosti obilježilo životni put. Naša udruga, koja djeluje u okviru spomenute krovne organizacije, usko suraðuje sa Službom za meðunarodnu suradnju Sveuèilišta u Rijeci. Od brojnih aktivnosti željeli bismo izdvojiti one kojima se osobito ponosimo.

Rijeèka sekcija ESN-a prva je udruga koja je u Hrvatskoj pokrenula City Game. Rijeè je o edukativnoj igri kroz koju dolazni Erasmus studenti interaktivno uèe o kulturi i povijesti grada domaæina. Igra je osmišljena na naèin da se studenti, podijeljeni u timove, natjeèu u obavljanju razlièitih zadataka koji ukljuèuju odgovaranje na pitanja o Rijeci i Hrvatskoj.

Humanitarnu akciju Muffin Factory koja se sastojala od peèenja šarenih  mafina i prikupljanja dobrotvornih priloga na glavnoj gradskoj ulici Korzo organizirali smo u okviru meðunarodnog projekta SocialErasmus, a od prikupljenih sredstava kupili smo rjeènike stranih jezika koje su dolazni Erasmus studenti donirali štiæenicima djeèjeg doma ½Ivana Brliæ Mažuraniæ½ u Lovranu i time ostavili trag u lokalnoj zajednici.

 

era_pic_13

 

U suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU te u okviru meðunarodnog projekta Erasmus in School koji promovira važnost mobilnosti i prije akademske zrelosti, pružamo priliku stranim studentima za predstavljanje svojih iskustava i približavanje studiranja u inozemstvu uèenicima završnih razreda srednjih škola.  Tim projektom nastojimo omoguæiti dolaznim studentima uvid u obrazovni sustav zemlje domaæina i, s druge strane, proširiti vidike srednjoškolaca motivirajuæi ih za nastavak obrazovanja.

Izmeðu ostaloga, svake srijede tijekom semestra u prostoru Kluba mladih Rijeka održavamo vrlo popularno besplatno uèenje jezika s izvornim govornicima u neformalnom okruženju, pod nazivom Language Tandem.     Trenutno je u tijeku provedba projekta ExchangeAbility, koji ima za cilj umrežiti sva sveuèilišta u Europi stvaranjem virtualne mape, prilagoðene studentima s posebnim potrebama, koja æe služiti kao pomoæ prilikom odabira destinacije za odlazak na razdoblje mobilnosti.

Uz spomenute projekte, ESN Rijeka za svoje korisnike organizira tematska dogaðanja, izlete i brojne sportske, kulturne i društvene sadržaje poput meðunarodne veèere, razgledavanja rijeèkog podzemlja, istraživanja prepoznatljive wellness&spa ponude na Kvarneru – sve u svrhu ispunjenja slobodnog vremena gostujuæim studentima i radi provoðenja internacionalizacije kod kuæe za one studente koji bilo zbog kojeg razloga nisu u moguænosti otputovati u inozemstvo na studij. 

Ukoliko se želite ukljuèiti u aktivnosti organizacije Erasmus Student Network Hrvatska kontaktirajte najbližu ESN sekciju.

ESN Dubrovnik, esn.dubrovnik@gmail.com, http://www.facebook.com/EsnDubrovnik

ESN Osijek, esn.osijek@gmail.com,http://www.facebook.com/ESNOsijek

ESN Rijeka, esn.rijeka@gmail.com, http://www.facebook.com/esn.ri 

ESN Split, esn.split@gmail.com, http://www.facebook.com/esn.split

ESN Zadarbuddy.unizd@gmail.com, http://www.facebook.com/esn.zadar

ESN Zagreb, info@esnzagreb.org, http://www.facebook.com/erasmusstudentnetworkzagreb

Galerija
 
 
 
Aktivnosti Rokovi
Erasmus intenzivni jezièni teèajevi (EILC) 01.02.2013.
Erasmus potvrda konzorciju za struène prakse 08.03.2013.
Intenzivni programi (IP) 08.03.2013.
Mobilnost studenata i osoblja 08.03.2013.
Pripremni posjeti 11.01.2013.
 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu