Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Info kutak > Publikacije > AMPEU obavijesti > Studeni 2014. > MLADI > Zašto volontirati
 
Zašto volontirati 

Brojne su prednosti volontiranja: nesebično pomažete drugima, ali time razvijate i vlastitu osobnost i kompetencije; odabirete područje svojeg interesa te volontiranjem gradite znanja baš u njemu, postajete otvoreniji prihvatiti različitosti, razvijate zdravi stav prema preprekama i poteškoćama kao nečemu što se može i mora riješiti, a da ne govorimo o društvenoj komponenti upoznavanja novih osoba sličnih interesa, ispunjavanju slobodnog vremena korisnim aktivnostima, te radu za dobrobit lokalne zajednice.

U okviru programa Erasmus+ nude se mogućnosti Europske volonterske službe, odnosno volontiranja ako ste mlada osoba do 30 godina, ili primanja i slanja volontera ako ste predstavnik udruge mladih u međunarodnom kontekstu, čime se navedene prednosti nadopunjuju još i učenjem stranog jezika, razvojem socijalnih i civilnih vještina u multikulturalnom okruženju, razvojem osobnih vještina kao što su samostalnost, inicijativa i samopouzdanje. Samim time sudionici volonterskih aktivnosti zapošljiviji i pripremljeniji za tržište rada.

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu