Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Info kutak > Publikacije > AMPEU obavijesti > Studeni 2014. > MLADI > Priznavanje ishoda učenja mladih i osoba koje rade s mladima - Youthpass
 
Priznavanje ishoda učenja mladih i osoba koje rade s mladima - Youthpass 


Youthpass je dokument Europske unije za priznavanje ishoda učenja mladih i rada osoba koje rade s mladima unutar programa Mladi na djelu. On podrazumijeva potvrdu o sudjelovanju u projektu te definiranje i bilježenje ishoda učenja stečenih kroz rad na projektu. U Hrvatskoj se Youthpass potvrda primjenjuje od 2011. godine.

Na završetku provedbe programa Mladi na djelu potkraj 2013. godine Agencija za mobilnost i programe Europske unije provela je upitnik među korisnicima programa kako bi se ustanovilo u kojoj je mjeri Youthpass među njima prihvaćen te kakvi su njegovi učinci na pojedince.

Anonimni upitnik ispunilo je 130 sudionika projekata te 38 organizacija koje su dobile financijsku potporu Agencije za mobilnost i programe Europske unije za provedbu projekata 2011. i 2012. godine.

Prema dobivenim odgovorima, stajalište ispitanika o Youthpassu vrlo je pozitivno. Većina ispitanika smatra neformalno učenje vrlo korisnim za osobni, društveni i profesionalni razvoj te u tom smislu smatraju Youthpass relevantnim. Broj izdanih potvrda bitno više raste od broja sudionika i broja projekata, što upućuje na povećanu prihvaćenost Youthpassa. No, potrebno je i dalje raditi na prepoznatljivosti Youthpass potvrde među poslodavcima.

Detaljnija analiza upitnika dostupna je putem sljedeće poveznice: Učinci Youthpassa 2011. – 2013.

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu