Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Info kutak > Publikacije > AMPEU obavijesti > Studeni 2014. > MLADI > Poslovni sektor u službi mladih
 
Poslovni sektor u službi mladih 

Agencija za mobilnost i programe EU organizirala je od 25. do 27. rujna 2014. u Orahovici osposobljavanje s temom stvaranja dugoročnih partnerstava između mladih, udruga mladih i poslovnog sektora u okviru programa Erasmus+ - Ključne aktivnosti 2 – Strateška partnerstva.

Program Erasmus+ usmjeren je na razvoj vještina putem međunarodnih iskustava, a koje uključuju znanje i korištenje stranih jezika, sposobnost korištenja digitalne tehnologije, poduzetničke kompetencije, razvoj socijalnih i civilnih vještina u multikulturalnom okruženju, i druge te na razvoj osobnih vještina kao što su samostalnost, inicijativa, samopouzdanje. Samim njihovim razvojem sudionici postaju zapošljiviji i pripremljeniji za tržište rada, no da bi zaista i postali zaposleni, potrebno je uključiti i poslovni sektor koji će za početak stvoriti radna mjesta, uvjete za rad te konačno i zaposliti mlade.

Stoga smo u ovo osposobljavanje uključili predstavnike poslovnog sektora, i to prvenstveno socijalnih poduzeća, s ciljem stvaranja transnacionalnih partnerstava i dugoročne suradnje između njih i organizacija mladih. 

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu