Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Info kutak > Publikacije > AMPEU obavijesti > Lipanj 2015. > MLADI > Europski tjedan mladih
 
Europski tjedan mladih  

Sedmo izdanje Europskog tjedna mladih obilježili smo između 27. travnja i 10. svibnja 2015. u 33 europske zemlje. 

Fokus ovogodišnjeg Europskog tjedna mladih su programi mobilnosti koji mladima mogu pomoći u otključavanju njihovog potencijala za zapošljavanje i za sudjelovanje u društvu. Drugim riječima, cilj je informirati mlade da će sudjelovanjem u programima mobilnosti razviti vještine i znanja koja će im pomoći da postanu konkuretnijima na tržištu rada. 

Glavne su teme kojima se bavio ovogodišnji Europski tjedan mladih su informiranje mladih i osoba koje rade s njima o programima neformalnog obrazovanja koji uključuju i mobilnost (s fokusom na europske programe); naglasak na mobilnosti kao sredstvu ostvarivanja veće zapošljivosti mladih i većem utjecaju mladih na društvo u cijelosti (npr. kroz rad s mladima u organizacijama civilnog društva) te informiranje mladih o mogućnostima za uključivanje u konzultacije na razini Europske unije, primjerice kroz proces strukturiranog dijaloga ili novi kanal EU-a za participaciju mladih - Laboratorij ideja. 

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu