Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Info kutak > Publikacije > AMPEU obavijesti > Lipanj 2015. > IZ SUSTAVA OBRAZOVANJA I OSPOSOBLJAVANJA > Elektronička platforma za obrazovanje odraslih u Europi EPALE
 
Elektronička platforma za obrazovanje odraslih u Europi EPALE 

Elektronička platforma za obrazovanje odraslih u Europi (Electronic Platform for Adult Learning in Europe - EPALE) višejezična je zajednica otvorenog tipa koju financira Europska komisija, a cilj joj je postati glavnom referentnom točkom stručnjaka u obrazovanju odraslih diljem Europe. Platforma nudi brojne sadržaje i alate koji omogućuju povezivanje s drugim stručnjacima, nastavnicima i volonterima u području obrazovanja odraslih diljem Europe, sudjelovanje u raspravama kao i razmjenu primjera dobre prakse. EPALE je ujedno prva platforma takve vrste u području obrazovanja odraslih.

EPALE uvodna konferencija održana je 15. travnja 2015. u Bruxellesu, a ugostila je više od 250 donositelja politika i stručnjaka iz nacionalnih i europskih institucija te organizacija.

Agencija za obrazovanje odraslih, na razini Republike Hrvatske zadužena za promociju platforme EPALE, organizirala je niz radionica diljem Hrvatske o toj temi tijekom ožujka, travnja i svibnja u Virovitici, Osijeku, Slavonskom Brodu, Gospiću, Rijeci, Puli, Dubrovniku i Splitu, a tijekom lipnja slijede radionice u Šibeniku 10. lipnja, Čakovcu 17. lipnja te Bjelovaru 30. lipnja. Više informacija potražite na http://www.asoo.hr/default.aspx?id=2433 i https://ec.europa.eu/epale/en/about.

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu