Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Info kutak > Publikacije > AMPEU obavijesti > Studeni 2014. > OBRAZOVANJE I OSPOSOBLJAVANJE > Rezultati natječaja za Strateška partnerstva programa Erasmus+
 
Rezultati natječaja za Strateška partnerstva programa Erasmus+  

Na stranicama Agencije za mobilnost i programe Europske unije objavljeni su rezultati natječaja za aktivnost Strateških partnerstava (http://arhiva.mobilnost.hr/index.php?id=939).

Za razliku od prijašnje generacije programa, broj odobrenih prijava znatno je niži. Riječ je o sustavu financiranja projekata u okviru programa Erasmus+, gdje je proračun pojedinog projekta puno veći jer uključuje veće zahvate u sam sustav obrazovanja, u skladu i sa samim imenom aktivnosti – Strateška partnerstva – pa je i broj projekata koji se mogu financirati iz dostupnog proračuna manji.

U okviru Općeg obrazovanja zaprimljene su 44 prijave hrvatskih prijavitelja (koordinatora) za tu aktivnost, od čega su prvotno odobrena dva strateška partnerstva s ukupnom financijskom potporom više od 366.000 eura te pet strateških partnerstava isključivo između škola, s ukupnim iznosom dodijeljene potpore više od 646.000 eura. Uz 44 hrvatske škole koordinatore koje su predale prijavu Agenciji za mobilnost i programe EU, hrvatske škole aktivne su i kao partneri u projektima koje su prijavljivali strani koordinatori pri svojim matičnim nacionalnim agencijama. Uz navedeno, Europska komisija dodijelila je i dodatni proračun za aktivnosti partnerstava između škola, što će omogućiti financiranje dodatna 33 školska partnerstva, koji su trenutačno u fazi ugovaranja.

U visokom obrazovanju, od zaprimljenih 11 prijava za strateška partnerstva odobrene su njih dvije; u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju tri od 20, a u sustavu obrazovanja odraslih financirane su dvije od zaprimljenih 14 prijava. Sva financijska sredstva koja smo imali na raspolaganju ugovorena su, što govori o vašoj zainteresiranosti i spremnosti sudjelovanja u programima Europske unije.

Tijekom rujna i listopada (24. rujna 2014., 7. listopada, i 24. listopada) za dobitnike financijske potpore i potpisnike ugovora održavani su početni sastanci na kojima su djelatnici Agencije savjetovali korisnike o načinima ispravnog upravljanja odobrenim projektima.

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu