Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Info kutak > Publikacije > AMPEU obavijesti > Studeni 2014. > NOVOSTI > Erasmus+: Sport predstavljanje na Hrvatskoj sportskoj konferenciji
 
Erasmus+: Sport predstavljanje na Hrvatskoj sportskoj konferenciji 

sportU subotu, 22. studenoga 2014., u okviru Hrvatske sportske konferencije u hotelu Westin održat će se informativni dan Erasmus+: Sport.

U sklopu programa Erasmus+ prvi se put otvaraju mogućnosti financiranja projekata u području sporta, a predstavit će ih gđa Viera Kerpanova iz Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu te predstavnice Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Predstavnici Hrvatskog olimpijskog odbora, Akademskog sportskog kluba Split i Europskih sveučilišnih igara u Rotterdamu predstavit će uspješne projekte financirane kroz pripremne mjere za sudjelovanje u programu Erasmus+ u području sporta.

Program Erasmus+ bit će predstavljen i u kontekstu ciljeva europske  politike u području sporta, pružit će pregled mogućnosti za financiranje projekata u području sporta, a primjerima sudjelovanja u dosadašnjim programima ilustrirat će se željeni učinci programa na dionike u području sporta.

Erasmus+ posebno želi pridonijeti razvoju europske dimenzije u sportu. Naglasak aktivnosti u području sporta jest na transnacionalnim projektima za potporu amaterskom sportu i rješavanju prekograničnih izazova, poput namještanja utakmica i drugih sportskih natjecanja, dopinga, nasilja i rasizma, te na promicanju dobrog upravljanja, ravnopravnosti spolova, socijalne uključenosti i tjelesne aktivnosti za sve. Sportske ustanove i organizacije se kao partneri također mogu uključiti u projekte vezane uz područja svih razina obrazovanja i rada s mladima.

Više informacija o informativnom danu kao i o sportu u okviru programa Erasmus+ potražite na: http://mobilnost.hr/nio.php?o=765.

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu