Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Info kutak > Publikacije > AMPEU obavijesti > Studeni 2014. > MLADI > Kako se informiraju mladi
 
Kako se informiraju mladi 

U okviru programa Mladi na djelu, nekolicina mladih ljudi predvođena dvojicom studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER-a) pokrenula je studentski portal zamišljen kao središnje mjesto distribucije različitih informacija važnih za student. Portal studentski.hr zamišljen je kao mjesto na kojem će studenti moći pronaći najvažnije informacije vezane za studentski život (oglasni prostor, otvoreni poslovi, profili studentskih udruga, projekti, popis studentskih institucija sa svim podatcima, informacije vezane uz programe, stipendije, prakse i studiranje u EU-u i sl.). Studenti će tu također moći stavljati i preuzimati skripte, predavanja, nastavne sadržaje i sl.

Provođenjem više kampanja putem različitih kanala, a u cilju promocije portala (oglasi, plakati, letci, FB kampanja, newsletteri, videoklipovi i sl), ostvarena je odlična vidljivost mjerljiva brojem posjetitelja, registriranih korisnika te regrutiranim brojem suradnika koji je na kraju projekta iznosio čak 136! To znači da je 136 mladih studenata steklo dragocjeno iskustvo rada na EU projektu, organizacijske i komunikacijske vještine te razne oblike profesionalnog iskustva, što je sve zabilježeno u Youthpass potvrdama i spremno za predstavljanje budućim poslodavcima.

Mladi su projekt shvatili ozbiljno te osmislili i medijsku kampanju koja je rezultirala partnerstvom s najznačajnijim studentskim udrugama poput eSTUDENTa, AISEC-a i Studenti za studente Split, privlačenjem medijskih partnera poput Tportala, TV Studenta, ICT Businessa (poslovni portal ICT industrije), ali i potporom Studentskog zbora koji je osigurao dodatna financijska sredstva. Koncept održivosti portala temelji se na volontiranju koje omogućuje velikom broju mladih da sudjelovanjem u radu portala skupi dragocjeno iskustvo, a samom portalu osigura svježinu i nove ideje neprestanim uključivanjem novih suradnika.

Čestitke voditeljima projekta na pomnom nadzoru svih aspekata provođenja projekta i odličnoj organizacijskoj vještini osobito vidljivoj u postavljanju nove organizacije i izradi organigrama, motivaciji suradnika dodjeljivanjem nagrada na mjesečnoj bazi i društvenoj osjetljivosti uključivanjem osobe s invaliditetom u rad portala.

Sve poduzete aktivnosti rezultirale su činjenicom da više od 45 posto ukupne studentske populacije posjećuje portal.

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu