Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Ostali programi > Euroguidance > Novosti i natječaji > Natječaj za sudjelovanje na Euroguidance prekograničnom seminaru
 

 

Tema seminara

Prekogranično profesionalno usmjeravanje (Guidance Crossing Borders)

Mjesto održavanja

Retz, Austrija

Vrijeme održavanja

8.-10. lipnja 2015.

Rok za prijavu

31. ožujka 2015.

Radni jezik seminara

engleski (bez simultanog prijevoda)

Euroguidance mreža za podršku sustavu profesionalnog usmjeravanju u Europi od 2005. godine organizira Prekogranični seminar za savjetnike u području profesionalnog usmjeravanja i karijernog savjetovanja.

O organizatoru:

Euroguidance Hrvatska promiče mobilnost i europsku dimenziju u sustavu profesionalnog usmjeravanja u Republici Hrvatskoj, a djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Ciljevi Euroguidance centra su:

  • poticanje međunarodne mobilnosti stručnjaka iz područja profesionalnog usmjeravanja u Republici Hrvatskoj,
  • promicanje europske dimenzije u profesionalnom usmjeravanju

Tema i sadržaj Prekograničnog seminara

Tijekom dvodnevnog seminara međunarodni stručnjaci, praktičari iz područja profesionalnog usmjeravanja vodit će radionice posvećene ovogodišnjoj temi seminara – Prekogranično profesionalno usmjeravanje (Guidance Crossing Borders). U današnje se vrijeme profesionalnim usmjeravanjem i informiranjem pokušava premostiti ne samo geografske granice (između zemalja) – u smislu olakšavanja mobilnosti europskih građana, već i međusektorske granice -  one između svijeta obrazovanja i zapošljavanja, profesionalnog usmjeravanja i drugih disciplina, te savjetnika i drugih dionika stručnjaka iz područja profesionalnog usmjeravanja. Ovakav interdisciplinaran pristup profesionalnom usmjeravanju omogućit će sudionicima seminara, savjetnicima i stručnjacima iz ukupno 11 zemalja - Austrije, Češke, Hrvatske, Mađarske, Njemačke, Poljske, Rumunjske, Slovenije, Slovačke, Srbije i Švicarske – da razmijene iskustva, primjere dobre prakse i inovativne pristupe profesionalnom usmjeravanju.

Tko se može prijaviti? 

Prijaviti se mogu stručni suradnici psiholozi i pedagozi – savjetnici za profesionalno usmjeravanje u osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj. Minimalno potrebno iskustvo u pružanju usluga profesionalnog usmjeravanja u obrazovanju je godinu dana. Preduvjet za aktivno i uspješno sudjelovanje u seminaru je znanje engleskog kao radnog jezika seminara (minimalno B1 razina), što se dokazuje ispunjavanjem motivacijskog obrasca na engleskom jeziku.

Kako se prijaviti?

Prijavni obrazac, motivacijski obrazac i životopis u Europass formatu na engleskom jeziku pošaljite preporučenom poštom najkasnije do 31. ožujka 2015. na adresu:

Agencija za mobilnost i programe EU

Frankopanska 26

10000 Zagreb

s naznakom „Prijava na Euroguidance prekogranični seminar", te elektroničkom poštom na euroguidance@mobilnost.hr; Predmet: Prijava za Euroguidance prekogranični seminar.

Prijavni i motivacijski obrazac dostupni su u nastavku, dok obrazac za izradu životopis u Europass formatu možete pronaći putem ove poveznice.

Postupak odabira kandidata

Euroguidance Hrvatska će nakon isteka roka za prijavu provjeriti formalnu prihvatljivost kandidata, a zatim na temelju procjene dokumentacije odabrati dva kandidata koji će sudjelovati u Prekograničnom seminaru – jednog iz srednje, jednog iz osnovne škole. Svi prijavljeni kandidati zaprimit će potvrdu o zaprimanju prijave, a najuspješniji će zaprimiti obavijest o odobravanju prijave nakon 3. travnja 2015.

Financijska potpora

Euroguidance Hrvatska u cijelosti pokriva kotizaciju za sudjelovanje na seminaru (uključujući studijski posjet Brnu 8. lipnja 2015.), trošak smještaja i putovanja, i to na temelju ugovora koji se sklapa sa školom kandidata. Putni troškovi refundiraju se po odobrenju završnog izvješća.

Završno izvješće

Korisnik je nakon sudjelovanja na Prekograničnom seminaru Euroguidance Hrvatskoj dužan podnijeti završno izvješće u kojem će dostaviti dokaze o provedenoj aktivnosti iz diseminacijskog plana, opisanom u motivacijskom obrascu – sastavnom dijelu prijave. Neki od mogućih oblika diseminacije su:

  • održavanje jedne od radionica s Prekograničnog seminara za učenike,
  • informativno predavanje o Prekograničnom seminaru za školske kolege,
  • predavanje za Županijsko stručno vijeće psihologa ili pedagoga (ovisno o profilu prijavljenog savjetnika).

Za dodatne informacije obratite nam se putem elektroničke pošte euroguidance@mobilnost.hr

Download
 
docx / 220 KB
 
docx / 956 KB
 
 
 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu