Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Ostali programi > Euroguidance > Korisne poveznice > Euroguidance istraživanja
 
Rezultati Euroguidance istraživanja 

Euroguidance Hrvatska prati postojeće stanje u profesionalnom usmjeravanju u Hrvatskoj na temelju čega oblikuje promotivne i edukativne aktivnosti namijenjene osobama koje se bave profesionalnim usmjeravanjem u obrazovanju ili zapošljavanju, pruža informacije o novostima i primjerima dobre prakse s tog područja te potiče suradnju i mobilnost stručnjaka koji se time bave na nacionalnoj i europskoj razini.

Sredinom 2013. godine Euroguidance centar započeo je s provedbom seminara o profesionalnom usmjeravanju za predmetne učitelje te stručne suradnike psihologe i pedagoge u osnovnim školama. Tijekom seminara pojavila su se pitanja poput ovih: Imaju li učenici dovoljno informacija i razumijevanja u trenutku donošenja odluke o izboru škole?, Kako im pružati informacije i osposobiti ih za daljnje školovanje ili zanimanje?, Znaju li koje su im mogućnosti na raspolaganju kako bi se upisali u školu prema vlastitu izboru?

U 2013. Euroguidance Hrvatska je u suradnji s Institutom za društvena istraživanja u Zagrebu proveo Istraživanje mogućnosti i perspektive početnog obrazovanja savjetnika u profesionalnom usmjeravanju u Republici Hrvatskoj. Rezultati istraživanja dostupni su ovdje.

U 2014. godini Euroguidance Hrvatska proveo je Istraživanje postojećih kapaciteta osnovnih i srednjih škola za provedbu profesionalnog usmjeravanja. Rezultati istraživanja dostupni su ovdje.

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu