Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Ostali programi > Euroguidance > Stručna usavršavanja / info događanja  > 2014. > Euroguidance prekogranični seminar Counselling Methods for Fighting Youth Unemployment
 
Euroguidance prekogranični seminar Counselling Methods for Fighting Youth Unemployment 

9. i 10. lipnja u hotelu Dubrovnik u Zagrebu održan je prekogranični seminar „Counselling Methods for Fighting Youth Unemployment“ u organizaciji Nacionalnog Euroguidance centra koji djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe EU.

Euroguidance prekogranični seminar okuplja savjetnike za profesionalno usmjeravanje, donositelje odluka, stručnjake i praktičare iz različitih europskih zemalja kako bi razmijenili svoje znanje i inovativne prakse u profesionalnom usmjeravanju. Sve je počelo davne 2005., kada su Euroguidance centri iz Austrije, Češke i Slovačke odlučili udružiti snage i okupiti nacionalne stručnjake kako bi raspravljali o aktualnim trendovima i važnim temama vezanim uz profesionalno usmjeravanje. Tijekom posljednjih godina, sve više nacionalnih Euroguidance centara prepoznalo je važnost umrežavanja i razmjene metoda savjetovanja, zbog čega je broj zemalja koje sudjeluju u Euroguidance prekograničnom seminaru u stalnom porastu.

Cilj je prekograničnih seminara jačanje suradnje među savjetnicima za profesionalno usmjeravanje kroz razmjenu iskustava o aktualnim trendovima i temama u profesionalnom usmjeravanju, a ove su godine stručnjaci iz zemalja sudionica predstavili savjetodavne metode za sprečavanje nezaposlenosti mladih koje se primjenjuju u njihovoj državi.

Uz predstavnike Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva rada i mirovinskog sustava te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, seminar je okupio oko 70 praktičara iz ukupno 11 europskih zemalja: Austrije, Hrvatske, Češke, Njemačke, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Slovenije, Slovačke, Švicarske i od ove godine Srbije. Savjetnici su dobili priliku za usvajanje savjetodavnih metoda za borbu protiv nezaposlenosti mladih, središnje tema ovog dvodnevnog seminara.

Karijerni savjetnici igraju ključnu ulogu u profesionalnom usmjeravanju mladih. Kroz četiri seta radionica (ukupno 12 različitih tema) praktičari su razmjenjivali primjere dobre prakse i raspravljali o inovativnim pristupima rješavanju vrlo važnih pitanja vezanih uz nezaposlenost mladih.

Više o prekograničnom seminaru „Counselling Methods for Fighting Youth Unemployment“, uključujući prezentacije radionica i slike, možete pronaći na službenoj stranici seminara putem sljedeće poveznice: http://euroguidancezagreb2014.com/

Galerija
 
 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu