Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Ostali programi > Euroguidance > Stručna usavršavanja / info događanja  > 2015. > Euroguidance seminar o profesionalnom usmjeravanju za psihologe u srednjim školama
 

Sudionici: Stručni suradnici psiholozi u srednjim školama

Vrijeme održavanja: ponedjeljak i utorak, 14. i 15. rujna 2015. od 9 do 17 sati

Mjesto održavanja: Prirodoslovna škola Vladimira Preloga, Ulica grada Vukovara 269, Zagreb

Predavači: prof. dr. sc. Vlasta Vizek Vidović (Institut za društvena istraživanja) , prof. dr. sc. Darja Maslić Seršić, dr. sc. Maja Parmač Kovačić (Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), dr. sc. Iva Šverko i dr. sc. Toni Babarović (Institut društvenih znanosti Ivo Pilar).

Organizator: Euroguidance centar Hrvatska koji je dio Euroguidance europske mreže za podršku profesionalnom usmjeravanju. Euroguidance Hrvatska djeluje pri Agenciji za mobilnost i programe Europske unije te promiče europsku dimenziju u sustavu profesionalnog usmjeravanja i mobilnost u svrhu učenja.

Ciljevi: Svrha seminara je unaprijediti znanje psihologa u srednjim  školama potrebno za profesionalno usmjeravanje i savjetovanje učenika te pružanje podrške učiteljima i roditeljima u razvoju vještina i radnih navika srednjoškolaca s ciljem razvoja radnih vrijednosti, vještina planiranja karijere i cjeloživotne zapošljivosti. U okviru seminara, demonstrirat će se i primijeniti metode i tehnike psihologijske dijagnostike i savjetovanja u području profesionalnog usmjeravanja. Seminar će biti usmjeren na procjenu individualnih sposobnosti, potreba, interesa, interpersonalnih vještina i znanja o različitim mogućnostima razvitka karijere. Iskustveno učenje bit će prilagođeno različitim dobnim skupinama i nastavnim okruženjima. Neki od ciljeva seminara su:

·         određivanje individualnih i situacijskih odrednica odabira daljnjeg obrazovanja učenika nakon završene srednje škole

·         unaprjeđivanje uloge školskih psihologa u profesionalnom usmjeravanju učenika srednjih škola

·         analiza tradicionalnih metoda i instrumenata u području profesionalnog usmjeravanja i savjetovanja

·         upoznavanje s novim metodama i instrumentima u području profesionalnog usmjeravanja

·         razumijevanje razvoja karijere u kontekstu cjeloživotnog učenja

Metode i oblici rada: Plenarna predavanja i rad u manjim grupama

Napomena:Tijekom cjelodnevnih radionica sudionicima će biti osiguran ručak i pauze za kavu, a po završetku seminara bit će im uručena potvrda o sudjelovanju Agencije za odgoj i obrazovanje. Potvrda će biti uručena samo sudionicima koji će prisustvovati u cijelosti (oba dana).

Prijava: Isključivo putem aplikacije http://ettaedu.azoo.hr dostupne na stranicama AZOO-a. Rok za prijavu je 8. rujna 2015. Napominjemo da je broj sudionika ograničen na 35, stoga je uputno prijaviti se čim prije. Potvrde o zaprimanju prijava bit će poslane 9. rujna 2015.

Kontakt:

Marija Galović, Euroguidance Hrvatska, Agencija za mobilnost i programe EU

Telefon: 01/5005 635

e-pošta: euroguidance@mobilnost.hr 

Galerija
 
Download
 
pdf / 322 KB
 
pptx / 4090 KB
 
ppt / 709 KB
 
pptx / 283 KB
 
ppt / 1074 KB
 
ppt / 277 KB
 
pptx / 1320 KB
 
pptx / 553 KB
 
pptx / 5248 KB
 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu