Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Info kutak > O nama > Za medije > Priopćenja 2012. > Prvih četvrt stoljeća Erasmusa u Europi
 
Prvih četvrt stoljeća Erasmusa u Europi 

U zagrebačkom Studentskom centru proslavljen rođendan najvećeg europskog programa akademske mobilnosti

ZAGREB, 25. listopada 2012. – U Studentskom centru u Zagrebu 24. je listopada održan Međunarodni Erasmus dan na kojem je proslavljena 25. obljetnica Erasmusa u Europi i četiri godine provedbe tog programa u Hrvatskoj, gdje ga u okrilju Programa za cjeloživotno učenje provodi Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

U organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU, Sveučilišta u Zagrebu i studentske udruge Erasmus Student Network brojni su događaji ispunili prostor Studentskog centra u Zagrebu. U predvorju je bila  postavljena izložba fotografija koje su ušle u uži krug amaterskog fotonatječaja „Moje Erasmus iskustvo“,  a na info štandovima „Želiš li znati više o mojoj zemlji i sveučilištu?“ domaći i strani studenti su dijelili informacije te prikazivali osobitosti studiranja u 10 europskih zemalja. Njihov su rad poduprla i veleposlanstva Slovačke, Francuske, Slovenije, Poljske, Italije, Belgije, Austrije, Njemačke, Portugala i Španjolske.

Ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU Tina Šarić predstavila je 25 godina Erasmusa u Europi i četiri godine Erasmusa u Hrvatskoj, prorektorica za pravna pitanja i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu Ksenija Turković govorila je o provedbi tog programa na Sveučilištu u Zagrebu, a Erasmus ambasadorica iz Hrvatske Jelena Simić govorila je o budućnosti programa.

Svoje iskustvo studiranja u Španjolskoj i Italiji predstavili su studenti Filip Kernc, Filip Franjić, Igor Hustić i Ana Lončar, a pobjednicima amaterskog fotonatječaja „Moje Erasmus iskustvo“ nagrade je uručila ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU Tina Šarić. Prvo su mjesto zauzele dvije fotografije, obje istog autora Gorana Keserovića, koji svoju nagradu nije mogao preuzeti osobno jer je upravo na Erasmus mobilnosti u Češkoj. Drugu je nagradu osvojila studentica Irena Karaga, a treće je mjesto pripalo fotografiji studentice Vesne Gašparić.

Održane su i dvije radionice za studente „Otkrijte Europu kroz Erasmus – kako se prijaviti na Sveučilište u Zagrebu“ te „Što nakon Erasmus mobilnosti“ u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu i  studentske udruge Erasmus Student Network. Rođendanska se zabava, kao što i priliči jednom dvadesetpetogodišnjaku, protegnula dugo u noć.

Galerija
 
Download
 
pdf / 732 KB
 
pdf / 467 KB
 
pdf / 7867 KB
 
pdf / 1881 KB
 
zip / 43912 KB
 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu