Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Info kutak > O nama > Za medije > Priopæenja 2013. > Europska komisija nagraðuje inovacije u europskoj javnoj upravi
 
Europska komisija nagraðuje inovacije u europskoj javnoj upravi 

Europska komisija raspisala je natjeèaj „Europska nagrada za inovacije u javnoj upravi“ kako bi nagradila one koji su inovacijama postigli poboljšanje rada javne uprave te potaknula ostale na moderniji i inovativniji pristup radu.

Europsku nagradu za inovacije u javnoj upravi dobit æe devet najinovativnijih inicijativa, po tri u svakoj kategoriji, koje su pokrenula europska tijela javne uprave. Tom nagradom Komisija želi nagraditi izvrsnost i inovacije koje pomažu graðanima i tvrtkama, donose poboljšanje života i rada te potièu istraživanje i obrazovanje.

Prva kategorija obuhvaæa inicijative za graðane, primjerice posebnu pomoæ starijim osobama, ekološki prihvatljiv javni prijevoz i slièno. U drugu kategoriju spadaju inicijative za poduzeæa, primjerice umrežavanje, platforme za poèetnike, potpora poduzetnicima u podruèju e-trgovine i sl., a treæu kategoriju èine inicijative za obrazovanje i istraživanje, npr. novi pristupi u struènom osposobljavanju, bolje okruženje za uèenje u školama te poduzetništvo istraživaèa.

Rok za prijavu je 15. veljaèe 2013. godine, a devet pobjednièkih inicijativa bit æe nagraðeno sa po 100.000 eura. Pobjednici æe biti odabrani na temelju èetiri kriterija: originalnost inicijative i moguænost širega korištenja istog modela; gospodarski uèinak inicijative na društvo; relevantnost inicijative u odnosu na probleme s kojima se društvo trenutaèno suoèava te plansko korištenje dodijeljenih sredstava.

Na natjeèaj se mogu prijaviti tijela državne uprave te regionalne i lokalne samouprave država èlanica EU i pridruženih država èlanica europskog okvirnog programa za istraživanje (FP7), meðu kojima je i Hrvatska. Svoje inovacije na natjeèaj mogu prijaviti, primjerice, ministarstva, županije, gradovi i opæine. Inicijative koje se prijavljuju moraju trajati od jedne do èetiri godine te moraju biti u vlasništvu prijavitelja. Uprave kojima su veæ bila dodijeljena novèana sredstva od institucija EU za istu inicijativu ne mogu sudjelovati na natjeèaju.

Tijela javne uprave mogu prijaviti svoje inicijative putem internetskih stranica:  www.ec.europa.eu/admin-innovators.

Pravila i uvjeti natjeèaja dostupni su na sljedeæoj poveznici: http://ec.europa.eu/research/innovation-union/pdf/admin-innovators//contest_rules.pdf#view=fit&pagemode=none.

Više informacija o samom natjeèaju možete proèitati na stranicama Europske komisije: http://ec.europa.eu/research/innovation-union/index_en.cfm?section=admin-innovators#

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu