Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Info kutak > O nama > Za medije > Priopćenja 2012. > Regionalni informativni dan o sudjelovanju u centraliziranim aktivnostima Programa za cjeloživotno učenje
 
Regionalni informativni dan o sudjelovanju u centraliziranim aktivnostima Programa za cjeloživotno učenje 

Na Regionalnom informativnom danu o sudjelovanju u centraliziranim aktivnostima Programa za cjeloživotno učenje u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije u Zagrebu se 22. svibnja okupilo sedamdesetak sudionika iz Hrvatske i susjednih zemalja.

ZAGREB, 22. svibnja 2012. - Na Regionalnom informativnom danu o sudjelovanju u centraliziranim aktivnostima Programa za cjeloživotno učenje u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije u Zagrebu se 22. svibnja okupilo sedamdesetak sudionika iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Predstavnici obrazovnog sektora iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore mogli su doznati više o centraliziranim aktivnostima Programa za cjeloživotno učenje, najvećeg obrazovnog programa Europske unije za čiju je provedbu u Republici Hrvatskoj akreditirana Agencija za mobilnost i programe EU.

Centralizirane aktivnosti Programa za cjeloživotno učenje, kojima upravlja Izvršna agencija u Bruxellesu, te mogućnosti sudjelovanja u njima predstavile su Catherine Henriot iz Europske komisije te Ute Haller-Block iz Izvršne agencije za obrazovanje, kulturu i audiovizualne medije. Clementina Marinoni s Milanskog veleučilišta te dr. Peter Härtel iz Štajerskog udruženja edukacije i ekonomije prikazali su primjere dobre prakse svojih ustanova odnosno uspješne projekte ostvarene unutar navedenih aktivnosti.

Kroz centralizirane aktivnosti Programa za cjeloživotno učenje nude se mogućnosti izrade različitih studija i komparativnih istraživanja s područja obrazovanja, financiranje projekata kojima se pruža potpora razvoju politika obrazovanja i suradnje u cjeloživotnom učenju, projekata koji potiču jezičnu raznolikost, razvoj ICT-a, poticanje inovativnih praksi u učenju i osposobljavanju, olakšavanje pristupa cjeloživotnom učenju, širenje i korištenje rezultata projekata, kao i učenje o EU.

Regionalni informativni dan bio je odlična prilika i za postavljanje dodatnih pitanja o navedenim aktivnostima i programima, ali i za povezivanje te uspostavljanje suradnje radi izrade kvalitetnih projekata financiranih sredstvima Europske unije.

Galerija
 
Download
 
pdf / 552 KB
 
pdf / 150 KB
 
pdf / 1689 KB
 
pdf / 2005 KB
 
pdf / 1168 KB
 
pdf / 257 KB
 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu