Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Info kutak > O nama > Za medije > Priopćenja 2012. > Konferencija za novinare
 
Konferencija za novinare u povodu objave Poziva na Natječaj za Program za cjeloživotno učenje za 2013. godinu 

Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizirala je konferenciju za novinare u povodu objave Poziva na Natječaj za Program za cjeloživotno učenje za 2013. godinu. Na konferenciji, koja je održana u prostorijama Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža, ravnateljica Agencije Tina Šarić predstavila je rad Agencije i programe koje ona provodi. Načelnik Odjela za Program za cjeloživotno učenje Filip Gašparović predstavio je Program te najavio rokove za predaju prijava i pripremne seminare koje Agencija organizira za potencijalne prijavitelje kako bi naučili napisati što kvalitetnije projekte.

O iskustvu sudjelovanja u Comeniusu govorila je Vanda Koludrović iz Zagrebačke umjetničke gimnazije, a o Grundtvig projektu Dunja Vuković iz Narodnog sveučilišta Dubrava. Svoje su iskustvo mobilnosti predstavile i Erasmus studentica Iva Zovko iz Erasmus Student Networka te Natalija Šinković iz Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj, potprogram Leonardo da Vinci. Sudjelovanje mladih u Programu Mladi na djelu predstavila je Mirela Travar iz Mreže mladih Hrvatske.

Postotak iskorištenosti sredstava EU kroz Program za cjeloživotno učenje prelazi 96 posto, a u protekle je tri godine više od 9000 građana Republike Hrvatske iskoristilo sredstva EU zahvaljujući tom programu sudjelovanjem u 1166 odobrenih projekata. Za Republiku Hrvatsku za projekte međunarodne suradnje u okviru Programa za cjeloživotno učenje u 2013. godini okvirno je planirano oko 63,8 milijuna kuna.

Agencija će kao i svake godine organizirati seminare za potencijalne prijavitelje čiji je cilj pružanje stručne potpore prilikom prijave na natječaj. Seminari će se održati u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. Podrobnije obavijesti o mjestu održavanja, dnevnom redu i načinu prijave na seminar bit će dostupne na internetskim stranicama Agencije pod http://arhiva.mobilnost.hr/index.php?id=415.

Nadalje, Agencija će organizirati tzv. webinare (interaktivne prezentacije putem interneta) kako bi sigurala odgovarajuće infomiranje potencijalnih prijavitelja koji nisu u mogućnosti sudjelovati na seminarima. Raspored webinara je sljedeći:

Studijski posjeti webinar - 20. rujna 2012.

Comenius webinar - 27. studenoga 2012.

Grundtvig webinar - 28. studenoga 2012.

LdV webinar – MOB - 19. studenoga 2012.

LdV webinar – TOI - 20. studenoga 2012.

LdV webinar – PA - 21. studenoga 2012.

 

Galerija
 
 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu