Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Info kutak > O nama > Za medije > Priopćenja 2012. > eTwinning godišnja konferencija
 
Na eTwinning konferenciji dodijeljene nagrade najboljim projektima 

U kategoriji predškolskog odgoja i nižih razreda osnovne škole nagradu je osvojila Nataša Ljubić Klemše iz Prve osnovne škole Bjelovar za projekt „My first ICT hello“. Među višim razredima osnovne škole nagradu je osvojila Tea Horvatić iz Osnovne škole Strahoninec za projekt „Mini Hotels Network“, a u kategoriji srednjih škola nagradu je osvojila Mihaela Kelava iz Gimnazije Bjelovar za projekt „Do you speak Google?“. U posebnoj kategoriji najboljeg školskog tima nagradu je osvojio Tomislav Pavlović iz Osnovne škole Ludina.

ZAGREB, 26. listopada 2012. – Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizirala je danas u zagrebačkom hotelu Westin eTwinning konferenciju na kojoj je stotinjak sudionika imalo priliku doznati više o načinima osmišljavanja eTwinning projekata i uvođenju inovacija u nastavu te se bolje upoznati s portalom www.etwinning.net.

eTwinning predstavlja zajednicu škola u Europi te je jedna od aktivnosti Comeniusa, dijela Programa za cjeloživotno učenje, koja se provodi uz pomoć Središnje službe za podršku u Bruxellesu i nacionalnih službi u svakoj od 33 države sudionice. Agencija za mobilnost i programe EU nacionalna je služba za podršku eTwinningu u Hrvatskoj.

Pomoćnica ravnateljice Agencije za mobilnost i programe Europske unije Ivana Puljiz u uvodnom je obraćanju naglasila kako je cilj programa mobilnosti što ih provodi Agencija osigurati prilike i instrumente za internacionalizaciju i uvođenje inovativnih praksi u području obrazovanja i usavršavanja, a uz pomoć aktivnosti  eTwinninga ti se ciljevi uvelike i ostvaruju.

Voditelj Odsjeka za Comenius Agencije za mobilnost i programe Europske unije Zvonimir Vidušin naveo je kako Hrvatska bilježi najveći skok po broju korisnka eTwinninga u Europi – od početka provedbe eTwinninga u Republici Hrvatskoj 2009. godine, kada smo imali oko 100 sudionika, njihov broj je već sljedeće godine porastao za 70 posto, a danas je u Republici Hrvatskoj više od 1200 korisnika.

Gost predavač Bert Verwijvel iz Flamanske službe za podršku eTwinningu govorio je o osnivanju eTwinning školskog tima, a naša eTwinning ambasadorica Lidija Kralj i Niilo Alhovaara, eTwinning ambasador iz Švedske, govorili su o eTwinningu i sigurnosti na Internetu.

Svoje primjere dobre prakse prikazali su eTwinning ambasadori iz Republike Slovenije Tatjana Gulič, Irena Rimc Voglar i Dejan Kramžar, a Arjana Blažić iz zagrebačke IX. Gimnazije održala je interaktivnu prezentaciju „Vještine 21. stoljeća“.

Dunja Babić iz Agencije za mobilnost i programe EU, nacionalne službe za podršku eTwinningu, uručila je nagrade Comet najboljim eTwinning projektima u školskoj godini 2011./2012. U kategoriji predškolskog odgoja i nižih razreda osnovne škole nagradu je osvojila Nataša Ljubić Klemše iz Prve osnovne škole Bjelovar za projekt „My first ICT hello“. Među višim razredima osnovne škole nagradu je osvojila Tea Horvatić iz Osnovne škole Strahoninec za projekt „Mini Hotels Network“, a u kategoriji srednjih škola nagradu je osvojila Mihaela Kelava iz Gimnazije Bjelovar za projekt „Do you speak Google?“. U posebnoj kategoriji najboljeg školskog tima nagradu je osvojio Tomislav Pavlović iz Osnovne škole Ludina.

Galerija
 
 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu