Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Info kutak > O nama > Za medije > Priopćenja 2012. > Leonardo da Vinci kontakt seminar u Dubrovniku
 
Kontakt seminar Leonardo da Vinci u Dubrovniku od 15. do 18. listopada 2012. povezao stotinjak europskih partnera u strukovnom obrazovanju 

DUBROVNIK, 18. listopada 2012. – Ovogodišnji kontakt seminar programa Leonardo da Vinci, najvećeg programa Europske unije namijenjenog strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, koji u Hrvatskoj u okviru Programa za cjeloživotno učenje provodi Agencija za mobilnost i programe Europske unije, održan je u Dubrovniku od 15. do 18. listopada.

Na seminaru pod nazivom „Povezivanje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja s potrebama tržišta rada“, koji je počeo tradicionalnim Europskim sajmom, okupilo se stotinjak polaznika iz 26 europskih zemalja kako bi doznali više o načinu prijave i sudjelovanja u navedenom programu, povezali se s potencijalnim partnerima iz zemalja koje sudjeluju u tom programu te osmislili zajedničke projekte. U radu seminara sudjelovali su predstavnici ustanova koje provode strukovno obrazovanje i osposobljavanje te predstavnici poduzeća i socijalnih partnera čije područje djelovanja obuhvaća jedan od sljedećih sektora: automobilski, ljepota, IT, telekomunikacije i turizam.

Voditeljica Odsjeka za Leonardo da Vinci Agencije za mobilnost i programe EU Ivana Krnjić sudionicima je detaljnije predstavila aktivnosti mobilnosti i partnerstva u okviru programa Leonardo da Vinci te ih uputila u pripremu kvalitetnog projekta i prikazala primjere dobre prakse projekata iz Republike Hrvatske.

Kontakt seminar osmišljen je tako da polaznici seminara u radnim grupama zajednički osmišljavaju i razrađuju projektne ideje, stječu nove kontakte te šire mogućnosti suradnje u europskim projektima, pri čemu su im na raspolaganju bili programski djelatnici Agencije za mobilnost i programe EU, kao i predstavnici nacionalnih agencija iz ostalih zemalja.

Program Leonardo da Vinci obuhvaća strukovno obrazovanje i osposobljavanje te svojim aktivnostima potiče razvoj znanja, vještina i kvalifikacija svih sudionika. Sudjelovanjem u nekoj od aktivnosti tog programa korisnici imaju mogućnost stjecati nova životna iskustva te primjenom stečenih znanja značajno pridonijeti radu matične ustanove, vlastitoj zapošljivosti na tržištu rada te samom gospodarstvu. Program Leonardo da Vinci omogućuje prijenos dobrih praksi i inovacija u gospodarstvu između država sudionica, usklađivanje obrazovnog sustava s tehnološkim napretkom i tržištem rada te osobni i profesionalni razvoj sudionika. 

Galerija
 
 
 



Nemoj se bojati budućnosti, jer kada dođe vodit će te isti onaj zdravi razum kao i do sada.

Irving Stone
 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu