Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Info kutak > O nama > Za medije > Priopćenja 2012. > Službeni komentar Agencije u vezi s natječajem za zapošljavanje objavljenim 18. srpnja 2012.
 
Službeni komentar Agencije u vezi s natječajem za zapošljavanje objavljenim 18. srpnja 2012. 

Tijekom provedbe natječaja za radna mjesta stručnog savjetnika u Odjelu za Program za cjeloživotno učenje, stručnog suradnika u Odsjeku za transverzalne aktivnosti te višeg stručnog savjetnika u Odsjeku za Comenius Odjela za Program za cjeloživotno učenje, dogodio se propust nastao uslijed administrativne pripreme testova za testiranje kandidata.

Naime, prilikom upućivanja testova na tiskanje, zajedno sa specifičnim pitanjima o Programu za cjeloživotno učenje proslijeđeni su u tisak i odgovori. Navedena pogreška nastala je uslijed nepažnje Odjela za pravne, opće i informatičke poslove, a odgovorne osobe sankcionirane su.

Testiranje kandidata nije prekinuto u trenutku uočavanja pogreške, zbog toga što osobe iz Agencije za mobilnost i programe EU, prisutne prilikom testiranja kandidata, nisu bile ovlaštene donositi odluke o prekidanju testiranja, već je njihova zadaća bila isključivo nadzirati kandidate. Odluka o poništavanju natječaja za navedena radna mjesta donesena je nakon što je zakonski zastupnik Agencije upoznat s propustom koji se dogodio.

Ovim putem Agencija za mobilnost i programe EU poziva na razumijevanje vezano uz administrativni propust koji se dogodio prilikom organizacije testiranja, a koji je posljedica ljudskog faktora, te uklanja bilo kakve optužbe i sumnje da je natječaj neregularan ili namješten. Agencija za mobilnost i programe EU također se ispričava svim kandidatima zbog neugodnosti koje su nastale uslijed ove pogreške te koje će nastati zbog ponavljanja natječaja za navedena radna mjesta.

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu