Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Info kutak > O nama > Za medije > Priopæenja 2012. > Službeni komentar Agencije u vezi s natjeèajem za zapošljavanje objavljenim 18. srpnja 2012.
 
Službeni komentar Agencije u vezi s natjeèajem za zapošljavanje objavljenim 18. srpnja 2012. 

Tijekom provedbe natjeèaja za radna mjesta struènog savjetnika u Odjelu za Program za cjeloživotno uèenje, struènog suradnika u Odsjeku za transverzalne aktivnosti te višeg struènog savjetnika u Odsjeku za Comenius Odjela za Program za cjeloživotno uèenje, dogodio se propust nastao uslijed administrativne pripreme testova za testiranje kandidata.

Naime, prilikom upuæivanja testova na tiskanje, zajedno sa specifiènim pitanjima o Programu za cjeloživotno uèenje proslijeðeni su u tisak i odgovori. Navedena pogreška nastala je uslijed nepažnje Odjela za pravne, opæe i informatièke poslove, a odgovorne osobe sankcionirane su.

Testiranje kandidata nije prekinuto u trenutku uoèavanja pogreške, zbog toga što osobe iz Agencije za mobilnost i programe EU, prisutne prilikom testiranja kandidata, nisu bile ovlaštene donositi odluke o prekidanju testiranja, veæ je njihova zadaæa bila iskljuèivo nadzirati kandidate. Odluka o poništavanju natjeèaja za navedena radna mjesta donesena je nakon što je zakonski zastupnik Agencije upoznat s propustom koji se dogodio.

Ovim putem Agencija za mobilnost i programe EU poziva na razumijevanje vezano uz administrativni propust koji se dogodio prilikom organizacije testiranja, a koji je posljedica ljudskog faktora, te uklanja bilo kakve optužbe i sumnje da je natjeèaj neregularan ili namješten. Agencija za mobilnost i programe EU takoðer se isprièava svim kandidatima zbog neugodnosti koje su nastale uslijed ove pogreške te koje æe nastati zbog ponavljanja natjeèaja za navedena radna mjesta.

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu