Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Info kutak > Publikacije > AMPEU obavijesti > Lipanj 2015. > IZ AGENCIJE ZA MOBILNOST I PROGRAME EU > Erasmus+ u Hrvatskom saboru
 
Erasmus+ u Hrvatskom saboru 

Ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU Antonija Gladović predstavila je 22. travnja 2015. na zajedničkoj sjednici saborskih odbora za europske poslove; obrazovanje, znanost i kulturu te za obitelj, mlade i sport programe Erasmus+ i Obzor 2020.

Cilj ovog predstavljanja jest približavanje europskih programa i dodatna diseminacija rezultata zainteresiranoj javnosti, uključujući i relevantne saborske odbore, kako bi se informacija o mogućnostima financiranja različitih međunarodnih aktivnosti kroz programe Erasmus+ i Obzor 2020. dalje širila do svih građana RH.

Saborski zastupnici tijekom prezentacije upoznati su s proračunima programa, osnovnim karakteristikama te rezultatima njihove provedbe. Ravnateljica Gladović istaknula je kako su do 25. veljače u okviru programa Obzor 2020. potpisana 33 ugovora za projekte u kojima su hrvatske institucije prijavitelji ili partneri, s ukupnim ugovorenim iznosom od 3,8 milijuna eura; dok je u okviru programa Erasmus+ izbor projekata za 2015. u tijeku. U okviru natječajne godine za 2014. godinu za Erasmus+ ukupno je odobren 251 projekt u vrijednosti 13.110.664,50 eura, čime je postignuta ugovorenost raspoložih sredstava od 98 posto. Dodala je kako za natječaj za 2016.g. slijede dodatne aktivnosti Agencije za pojačano motiviranje za uključivanje poslovnog sektora (koji je u programu zastupljen sa samo 13 korisnika), lokalnih i regionalnih tijela (sa svega 2 korisnika) te osoba s manje mogućnosti.

Ravnateljica Gladović također je zastupnicima predstavila i konkretne projekte koje je Agencija financirala u 2014., a koji daju jasan pregled vrsta aktivnosti koje se financiraju, te što se programima može postići u smislu povećanja kvalitete i modernizacije, internacionalizacije i inovacija u aktivnostima učenja i osposobljavanja. Tako su predstavljeni projektni prijedlozi OŠ Ludina; OŠ Pantovčak, srednje škole Vrbovec; općine Klis; Instituta za primijenjenu ekologiju Oikon; Škole za cestovni promet, Poljoprivrednog fakulteta Osijek; PRONI centra za socijalno podučavanje te Grada Rijeke i Sveučilišta u Rijeci.

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu