Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Info kutak > Publikacije > AMPEU obavijesti > Lipanj 2015. > IZ SUSTAVA OBRAZOVANJA I OSPOSOBLJAVANJA > Ministar Mornar posjetio OŠ Vežice, prvu školu koja se počela koristiti mobilnom tehnologijom u nastavi svih predmeta
 
Ministar Mornar posjetio OŠ Vežice, prvu školu koja se počela koristiti mobilnom tehnologijom u nastavi svih predmeta 

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar u ožujku 2015. posjetio je Osnovnu školu Vežice koja je prva u Hrvatskoj počela upotrebljavati mobilnu tehnologiju u nastavi svih predmeta.

Prije tri godine OŠ Vežice bila je druga državna škola u Europi koja je koristila nastavu 1:1 na uređajima iPad, a ove je godine postala Centar za istraživanje novih procesa učenja Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci te služi za njihovo istraživanje.

U sklopu projekta iŠkola svi učenici osmog razreda i njihovi učitelji dobili su tablet računala, pa se nastava svih predmeta izvodi interaktivnim učenjem popraćenim multimedijom i Internetom. Sve nastavne materijale i zadatke učenici dobivaju elektroničkom poštom, online se pišu i svi testovi i čitaju lektire… Učenici na taj način usvajaju digitalne kompetencije koje se od njih očekuju u budućnosti.

Oduševljen viđenim, ministar Mornar rekao je kako je upravo način na koji radi OŠ Vežice njegova vizija školstva.

- Tako zamišljam školu budućnosti - rekao je ministar te dodao kako se nada da će se zahvaljujući projektu e-škole, koji zajednički razvijaju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i CARNet, istovjetan oblik nastave vrlo brzo održavati i u ostalim školama u zemlji.

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu