Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Info kutak > Publikacije > AMPEU obavijesti > Lipanj 2015. > PRIMJERI FINANCIRANIH PROJEKATA > Studenti Grada Rijeke i kultura
 
Studenti Grada Rijeke i kultura 

Odjel za kulturu Grada Rijeke i Sveučilište u Rijeci zajednički su pokrenuli projekt USSUD – Podizanje standarda studenata u području kulture kao nastavak projekta "Kultivator" i projekta Sveučilišta "Rijeka – grad u kojem vrijedi studirati".

Cilj projekta bio je razraditi platformu za debate, konzultacije i informiranje mladih, posebice studenata o kulturnim politikama na lokalnoj razini. Naime, primijećeno je kako su studenti poprilično neaktivni u kulturno-umjetničkim događajima u Gradu Rijeci, te se željelo razmotriti koji su uzroci te kako se Grad Rijeka i Sveučilište mogu aktivnije uključiti u organizaciju kulturno-umjetničkih aktivnosti te potaknuti aktivnije sudjelovanje studenata.

Projektnim aktivnostima koje su uključivale debate, okrugle stolove, kampanju, ankete te radionice u 30 dana aktivirano je 20 000 studenata, te je omogućena kontinuirana komunikacija između mladih i osoba koje na regionalnoj razini donose odluke za mlade. Konačni cilj, koji bi osigurao daljnje uključivanje mladih kao i održivost projekta, jest izrada akcijskog plana za uspostavljanje studentskoga kulturnog centra koji bi bio središte kulturnih aktivnosti za prostor za kontinuirano okupljanje mladih.

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu