Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Info kutak > Publikacije > AMPEU obavijesti > Studeni 2014. > ZNANOST > Put u svemir
 
Put u svemir 

Prva znanstvena radionica Obzor 2020: Radni program Svemir – „Gdje je RH i kako se uključiti?“ održana je 12. lipnja 2014. godine na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.

U uvodnom dijelu prikazani su glavni elementi Radnog programa Svemir 2014-2015., mogućnosti financiranja projekata koordinacije i potpore koji bi ojačali inovacijski kapacitet institucija koje imaju potencijal za svemirska istraživanja i tehnologije te trenutni status strategije pametne specijalizacije RH ključnog strateškog dokumenta za apsorbciju financijskih sredstava iz strukturnih fondova.

U sklopu uvodnih izlaganja sudionici su imali prilike vidjeti predstavljanje rada Centra za znanost i tehnologije u području svemir u Sloveniji, upoznati se s rezultatima i iskustvima tvrtke Amphinicy d.o.o. koja već 20 godina uspješno djeluje u svjetskoj satelitskoj industriji, te prezentaciju planova i aktivnosti Swiss Space Systems inicijative u RH.

U dijelu otvorenih prezentacija, udruge (Team Stellar, I-GIS), znanstvene institucije (FSB Zagreb, Institut za fiziku) i tvrka (Artes Calcili d.o.o.) predstavile su svoje aktivnosti vezane za područje svemir.

Promišljanje tematskog područja Svemir u najvećem EU programu za financiranje istraživanja i inovacija Obzoru 2020., razmatranje mogućnosti financiranja specifičnih aktivnosti iz strukturnih fondova, identificiranje gospodarskih potencijala i istraživačkih grupa u RH koje bi mogle zajednički i/ili samostalno sudjelovati u povlačenju financijskih sredstava iz raznih izvora, međusobno upoznavanje i potencijalno udruživanje u zajedničkim projektnim aktivnostima kao partneri, bili su jedni od ciljeva radionice.

Prezentacije s radionice nalaze se na nacionalnom portalu okvirnog programa EU za istraživanje i inovacije http://www.obzor2020.hr/obzor2020-novosti-pregled/svemir-obzor-2020-radionica.

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu