Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Info kutak > Publikacije > AMPEU obavijesti > Studeni 2014. > ZNANOST > Obzor 2020. i traženje partnera
 
Obzor 2020. i traženje partnera 

Većina istraživačkih i inovacijskih aktivnosti u Obzoru 2020. odnosi se na prijavu suradničkih projekata u kojima sudjeluju minimalno tri pravna subjekta iz tri različite zemlje. Umrežavanje s partnerima na projektu najčešće je putem osobnih kontakata, zajedničkog prethodnog sudjelovanja na projektu ili prilikom prisustvovanja na znanstvenim i stručnim skupovima te konferencijama umrežavanja (brokerage event). 

Prilikom traženja partnera za sudjelovanje na projektima Obzora 2020. postoje i brojne mogućnosti putem partnerskih platformi. Na mrežnim stranicama Europske komisije CORDIS uspostavljena je partnerska platforma za sva tematska područja putem koje je moguće pronaći partnere prema određenim područjima istraživanja te objaviti vlastiti partnerski profil za prijavu projekata u okviru Obzora 2020. 

Traženje partnera moguće je i putem tematskih projekata nacionalnih osoba za kontakt u svrhu potpore i umrežavanja prema pojedinim područjima Obzora 2020. Tako primjerice Idealist Partner Search   nudi jednostavni on-line alat za traženje partnera za prijavu projekata s fokusom na informacijske i komunikacijske tehnologije u Obzoru 2020. Istraživači i dionici iz područja društvenih i humanističkih znanosti putem NET4SOCIETY mreže mogu koristiti on-line alate za traženje partnera Partner Search  te mogućnosti povezivanja putem Research Directoryja . Trenutačno su otvorene prijave partnerskih profila za natječaje s rokom prijave u 2015. godini. Fit for Health baza sadrži profile istraživača i MSP-a u području zdravlja, dok je IMI Partner Search usluga koju pruža Innovative Medicines Initiative Joint Undertaking (IMI JU) usmjerena na stvaranje partnerstva između industrije i akademskih stručnjaka u poticanju inovacija u farmaciji. Enterprise Europe Network Cooperation Opportunities Database objavljuje profile međunarodnih tvrtki i istraživačkih organizacija u svrhu pronalaženja partnera za bilateralnu poslovnu, inovacijsku i tehnološku suradnju. 

Nacionalne osobe za kontakt pružaju potporu potencijalnim sudionicima u projektima u procesu traženja partnera za sudjelovanje na projektima Obzora 2020. te daju sve potrebne informacije tijekom cijelog projektnog ciklusa. Kontakti nacionalnih osoba za kontakt prema pojedinim područjima nalaze se na službenom nacionalnom portalu za Obzor 2020. http://www.obzor2020.hr/obzor2020-kontakt.

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu