Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Info kutak > Publikacije > AMPEU obavijesti > Studeni 2014. > NOVOSTI > Prvih sedam godina Agencije za mobilnost i programe Europske unije
 
Prvih sedam godina Agencije za mobilnost i programe Europske unije 

Agencija za mobilnost i programe Europske unije 10. listopada 2014. proslavila je punih sedam godina svojeg postojanja. Dok se s nostalgijom prisjećamo njenih prvih koraka, možemo biti ponosni na svoje i vaše rezultate. Od 2009. godine, kada smo započeli s dodjelom prvih financijskih potpora za različite oblike međunarodnih aktivnosti, zaprimili smo 5499 prijava na naše natječaje za dodjelu financijskih potpora, a ugovorili njih više od 2560. Zahvaljujući tome međunarodno iskustvo učenja imalo je više od 11 250 građana RH, a među njima više od 2780 studenata i 4800 mladih. Organizirali smo više od 460 informativnih i promotivnih aktivnosti te vam kontinuirano bili na raspolaganju pri prijavi i provedbi vaših projekata ili pak pri rješavanju raznih prepreka.

U ovih sedam godina Agencija je povećala svoj portfelj s početna tri programa (Program za cjeloživotno učenje, Mladi na djelu i Euraxess) te sada provodi njih 15, uključujući i razne mreže i inicijative. Na godišnjoj razini dobiva akreditaciju Europske komisije za upravljanje financijskim sredstvima Europske unije te je izrasla u stručnu i respektabilnu ustanovu u sustavu s kojom se kao važnim partnerom redovito konzultira pri sustavnim promjenama.

Promijenili smo i sjedište te se sada nalazimo u Frankopanskoj 26, a uza sve to zadržali smo svoj početni entuzijazam, vjeru u dobrobiti programa koje provodimo i promoviramo, kao i visoke standarde u konstantnoj potpori korisnicima.

Pratimo se i dalje!

Vaš

Tim Agencije za mobilnost i programe EU 

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu