Povratak na naslovnicu
Engleski
 
 
 
 
  Početna stranica > Info kutak > Publikacije > AMPEU obavijesti > Studeni 2014. > STRUKOVNO OBRAZOVANJE I OSPOSOBLJAVANJE > eTwinning ruši sektorske granice
 
eTwinning ruši sektorske granice 

Postigavši iznimne uspjehe u području općeg obrazovanja, eTwinning se širi dalje te u okviru programa Erasmus+ uključuje i strukovno obrazovanje i osposobljavanje.

Sudjelovanjem u eTwinning projektima, usavršavanjima i aktivnostima umrežavanja, osoblje strukovnih škola može steći početna znanja i iskustva sudjelovanja u međunarodnim projektima, nadograditi već postojeće te se dalje usavršavati. eTwinning može, kroz svoju nacionalnu komponentu, omogućiti i suradnju sa samo hrvatskim školama kao oblikom dodatne potpore u prvim projektnim koracima.

No, ne zaboravite da ta mogućnost takvih nacionalnih eTwinning projekata, koju je Europska komisija od 2014. godine zamislila kao pilot-projekt, može donijeti višestruke koristi – nacionalni partneri u tom sastavu mogu prijaviti veći projekt na natječaje programa Erasmus+. Ovo je posebno vrijedna informacija za one škole koje do sada nisu imale međunarodno projektno iskustvo te se zbog toga osjećaju manje sigurnima prijaviti projekt – uključujući se u veći konzorcij, steći će dodatno iskustvo i znanje, a povećat će se i njihovi izgledi za dobivanje financijske potpore.

Jednu takvu priču o uspjehu nacionalnoga konzorcija donosimo vam u tekstu o danskom primjeru

 
 


 
Erasmus + Erasmus + , poziv na dostavu projektnih prijedloga Erasmus+, pronađi se u programu Obzor 2020. Obzor 2020., poziv na dostavu projektnih prijedloga Obzor 2020., pronađi se u programu